Welkom in Henegouwen

Henegouwen

Campings
0
Land
België
Inwoners
1294844
Oppervlakte
3786
Valuta
Euro

Kamperen op campings in Henegouwen

Voor kampeerders die niet stil kunnen en willen zitten op de camping, biedt de provincie Henegouwen in België een brede waaier aan opties! Fietsen, crossen op het mountainbikeparcours, paardrijden, golf en watersporten, het is allemaal mogelijk op en rondom de campings in Henegouwen. Henegouwen is ook afgestemd op het water dankzij het een groot net van waterwegen. De actieve kampeerder zal zich hier dan ook zeker optimaal vermaken. Maar niet alleen de actieve kampeerder komt op de campings in Henegouwen aan z’n trekken, ook de fijnproevers hebben het er naar hun zin. Zij zullen watertanden bij de streekgerechten en de artisanale bieren. Het staat vast dat u aan één dag in deze belevenisvolle streek niet genoeg zult hebben. Maar maakt u zich geen zorgen, karaktervolle gîtes, gastvrije gastenkamers, charmante hotels en grote en kleine campings bieden u een zalige nachtrust. Kamperen in Henegouwen, het is te gek wat je er allemaal kunt doen, dus zeker aan te raden gedurende de kampeervakantie!


Gastronomie rondom de campings Henegouwen

De smaken van de streek Henegouwen laten slechts weinige kampeerders onverschillig. Vooral de boerderijproducten, ambachtelijk gemaakte chocolades, kaas en brood slaan erg goed aan bij de hongerige kampeerder die wel van wat lekkers houdt. Een handvol gastronomische troeven kunnen de meest verwende en veeleisende smaakpapillen in vervoering brengen. Wat dat betreft zit u op een camping in Henegouwen dus zeker op uw plaats. Maar naast het eten kent Henegouwen ook een grote variatie aan drankcultuur. U treft er oude en nieuwe ambachtelijke brouwerijen, kloosters en distilleerderijen waar bezeten ambachtslieden al hun creativiteit spenderen aan het maken van “Godendranken”. Wit, blank, blond en bruin, bedenk het zelf maar. Zelfs voor héél sterke drankjes draaien ze hier hun hand niet om. Indien in de buurt van uw camping zich zo’n brouwerij bevindt zou u deze zeker eens moeten bezoeken, een belevenis voor jong en oud tijdens de kampeervakantie in Henegouwen.

Natuur rondom de campings in Henegouwen

Henegouwen liet zich vroeger kennen als een industrieel gebied. Tegenwoordig is de belangrijkste kostwinning de landbouw. En dit is terug te zien in het landschap, de provincie is met haar natuur de meest groene van heel Wallonië, een eigenschap die de kampeerder zeker zal bevallen. Bovendien treft u rond de campings ook nog enkele grote natuurparken, verschillende imposante kastelen en meren.
De verscheidenheid van de landschappen en ook het klimaat hebben de provincie Henegouwen natuurlijke rijkdommen van onschatbare waarde bezorgd. Het is dat fraaie erfgoed, de resultante van een eeuwenlange wisselwerking tussen mens en natuur, dat nu in de kijker wordt gezet. Kom het ontdekken tijdens een daguitstap vanaf de camping. Maar een dag in Henegouwen is te kort om alles in de natuur te ontdekken, een weekend, korte of lange vakantie lang kunt u zich zonder moeite vermaken.
Voor de kamperende vakantieganger vormt Henegouwen dus een mooi afwisselend gebied dat veel campings kent en een meervoudige keuzemogelijkheid voor kampeerders die van water houden. Veel campings zijn namelijk aan het water gelegen wat de actieve kampeerder zeker zal bevallen. De avontuurlijke kampeerder vindt rondom de campings in Henegouwen verschillende mogelijkheden tot survivaltochten, de kampeerders die de cultuur willen snuiven vinden alles tussen kastelen en musea.

Wat te weten over Henegouwen en haar campings

Henegouwen is één van vijf Waalse provincies (Wallonië) met als hoofdstad Bergen. De Walen spreken allen Frans. Een aantal van hen is gelukkig “meertalig” en spreekt ook Nederlands (Vlaams), dit kan voor de kampeerder veel gemak opleveren op de camping. De Franse naam voor Henegouwen is Hainault en de regio heeft deze naam ontleend aan het vroegere Graafschap Henegouwen. Wanneer u in Henegouwen kampeert bevindt u zich ook dichtbij de provincie Luik en Frankrijk!
De voordelen van Henegouwen? Bossen, vele kilometers waterweg en kastelen. En natuurlijk het bijzondere eten en drinken. Culinair is Henegouwen namelijk een hoogstandje. De kampeerder kan in Henegouwen rekenen op een gul onthaal op de plaatselijke kampeerterreinen, alwaar hij zeker de gastvrijheid van de Henegouwers op prijs zal stellen.