Zuid-Jutland, Denemarken

Zuid-Jutland

Campings
67
Land
Denemarken
Inwoners
252980
Oppervlakte
3939
Valuta
Deense kroon

Kamperen op campings in Zuid-Jutland

Zuid-Jutland is wat men noemt het onderste deel van het vaste land van Denemarken en begint circa 200 km boven Hamburg. Wilt u gaan kamperen in Denemarken, dan is Zuid-Jutland zeker een goede streek om een poosje op een camping te verblijven.
Denemarken is een zeer kampeer vriendelijk land met zeer veel mogelijkheden voor een kampeer vakantie. Of je nu met fiets en tent, camper of auto met caravan onderweg bent, in Zuid-Jutland is altijd wel een geschikte camping te vinden om te overnachten. En zelfs als u alleen met de auto reist is overnachten in een hut op een van de vele campings geen probleem.
De taal hoeft geen enkel probleem te zijn, laat weten dat je uit Nederland komt en met Duits en/of Engels kom je een heel eind.
Jutland, zowel het zuiden als het noorden, wordt omgeven door de zee. Links, vanaf de grens gezien, de Noordzee en rechts ligt de Oostzee. Het strand is tijdens uw vakantie dus altijd zonder file te bereiken. Vind een camping in Zuid-Jutland en u kunt heerlijk kamperen, dit altijd binnen 80 km van het strand. Wij wensen U een prettig en aangenaam kampeer verblijf op een van de campings in Zuid-Jutland.


Bezienswaardigheden rondom de campings in Zuid-Jutland

Op ongeveer een dag reizen van Nederland kan men Zuid-Jutland bereiken. Direct over de grens zijn er al campings te vinden waar u heerlijk kunt kamperen.
Kiest U voor de grensovergang met Flensburg/Krusa dan is daar rechts al meteen de eerste bezienswaardigheid van de vele bezienswaardigheden die het gebied rijk is. Dit is namelijk het gebied waar ook de Koningin-moeder haar buitenverblijf had. Dit buitenverblijf lag in Gråsten. Sønderborg is een grotere stad op een eilandje, wat per brug te bereiken is.
Wat verder naar boven in Zuid-Jutland treft u de Havenplaats Aabenraa, welke direct aan de zee ligt.
Een mooie alternatieve route waardoor u bij een indrukwekkende bezienswaardigheid uitkomt neemt u door de wegnummer 170 naar boven te volgen richting Haderlev- Kolding- Skanderborg. Indien u deze weg volgt komt u uit in het prachtige merengebied.
Komt men via Tønder Denemarken dan is Rømø, met zijn grote strand waar men overdag kan verblijven met auto of camper, een kijkje waard. Vooral in de weekenden dan zijn er vaak spectaculaire vliegerwedstrijden te zien.
Ook een bezienswaardigheid is Ribe, waar u de oudste Domkerk vindt. Deze Domkerk is midden in de bijna authentieke plaats gelegen en is de moeite van het bezichtigen zeker waard.
Vanaf Esbjerg kunt u uw kampeervakantie verder plannen. U kunt vanaf hier de weg door de duinen te nemen (West-Jutland) of een leuke camping opzoeken die centraal gelegen is ten opzichte van de door U beoogde doelen.
Zowel de natuur- als cultuur zijn in Zuid-Jutland ruim vertegenwoordigd. Denk aan Legoland in Billund, Vejle met zijn prachtige brug langs het Fjord, Arhus met de drie in één kerk, in Gammelby een openluchtmuseum, en dan Silkeborg aan de rand van het grote merengebied. Op het meer vaart vanuit Silkeborg een Radarboot, die ook de Himmelbjerg aandoet.
In Zuid-Jutland is eigenlijk teveel te doen om op te noemen. Als u gaat kamperen in de streek is er dus genoeg te beleven voor de hele familie. Zonder meer zijn we wat vergeten te noemen. Maar in welke omgeving of op welke camping u zich ook bevindt, alleen al de rust die er op de wegen heerst bezorgen u het echte vakantiegevoel.

Wat te weten over kamperen en de campings in Zuid-Jutland

Er zijn een aantal zaken die handig zijn om te weten wanneer u gaat kamperen op één van de campings die Zuid-Jutland rijk is. De meeste campings liggen in een rustige omgeving en zijn voorzien van alle gemakken. De campings beschikken vaak ook over hutten. De kwaliteit van deze hutten is variërend van eenvoudig tot zeer luxe, net als de keuken/afwasruimte en het sanitair. Denemarken, en vooral de streek Zuid-Jutland is een kindvriendelijk kampeerland. Of u nu alleen bent, met z’n tweeën of de hele familie, in Zuid-Jutland kunt u zeker een leuke kampeervakantie beleven.

Dancamps Ajstrup Strand Dancamp Ajstrup Strand is een strandcamping direct aan het Kattegat gelegen. Bij de camping wappert de Blå flag (blauwe vlag betekent schoon water). Al met al een fijne omgeving voor fiets- en wandeltochten. Op de camping zijn alle moderne fac..
Dancamps Ajstrup Strand
Dancamp Hampen Dancamp Hampen Sø is een natuurcamping gelegen in een bos met een meer. Legoland ligt slechts op 35 km van de camping. In de buurt van de camping vindt u goede fiets- en wandelmogelijkheden in een prachtig natuurgebied. In dit natuurgebied is ..
Dancamp Hampen
Broager Strand Camping De vriendelijke ontvangst zegt al veel over deze gemoedelijke camping waar je altijd met een glimlach te woord wordt gestaan. De natuur en omgeving nodigen uit tot wandel- en fietstochten. Ook Grasten en Sonderborg zijn een bezoek meer dan waard. N..
Broager Strand Camping
Laerkelunden Camping Lærkelunden Caming is een camping die van alle faciliteiten is voorzien. De camping heeft een overdekt zwembad. De omgeving van de camping nodigt uit tot uitstapjes naar bijvoorbeeld het slot in Gråsten, waar de Koningin-Moeder heeft ge..
Laerkelunden Camping
Hessellund Sø-Camping Hessellund Sø-Camping heeft een goede ligging in een natuurschone omgeving. De camping biedt vele mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Zo heeft u onder andere visrecht in de Karup Å. De camping heeft een zeer luxe kinderverzorg..
Hessellund Sø-Camping
Skyttehusets Camping Skyttehusets camping is een kleine, gezellige, rustige familieplaats midden in een groot beukenbos. De camping is direct aan de Julsø en Gudenåen gelegen. Hier tuft ook nog de nostalgische (STOOM)raderboot voorbij en kan men opstappen ..
Skyttehusets Camping
Fårup Sø Camping De rustig gelegen familiecamping Fårup Sø Camping ligt in een ontzettend mooi natuurgebied, direct aan het meer Fårup Sø en Jelling bos. Indien u even geen zin heeft om te vissen, kunnen vanaf de camping prachtige tochtjes..
Fårup Sø Camping
Halk Strand Camping Midden in de natuur, op 12 kilometer van Haderslev ligt Halk Camping. Voor kinderen een heerlijke plaats om veilig te spelen. Geen openbare weg in de buurt en lekker dicht bij het strand. Voor de sportvisser is hier ook genoeg te doen. Absoluut een..
Halk Strand Camping
Grønninghoved Strand Camping Grønninghoved Strand Camping is een echte gezinscamping met vele mogelijkheden. De camping is dichtbij bos en strand gelegen. Op 200 meter van de camping vindt u een kindvriendelijk zandstrand. Tot begin september is het verwarmde zwembad (2..
Grønninghoved Strand Camping
Dancamps Kolding City Dancamp Kolding City Camp is een van modern sanitair voorziene stadscamping. De camping beschikt over een uitgebreide keuken met o.a. een afwasmachine. Het stadje Kolding, waar de camping in ligt, is een leuke plaats met een gezellige winkelpassage..
Dancamps Kolding City
...