Zuid-Jutland, Denemarken

Zuid-Jutland

Campings
67
Land
Denemarken
Inwoners
252980
Oppervlakte
3939
Valuta
Deense kroon

Kamperen op campings in Zuid-Jutland

Zuid-Jutland is wat men noemt het onderste deel van het vaste land van Denemarken en begint circa 200 km boven Hamburg. Wilt u gaan kamperen in Denemarken, dan is Zuid-Jutland zeker een goede streek om een poosje op een camping te verblijven.
Denemarken is een zeer kampeer vriendelijk land met zeer veel mogelijkheden voor een kampeer vakantie. Of je nu met fiets en tent, camper of auto met caravan onderweg bent, in Zuid-Jutland is altijd wel een geschikte camping te vinden om te overnachten. En zelfs als u alleen met de auto reist is overnachten in een hut op een van de vele campings geen probleem.
De taal hoeft geen enkel probleem te zijn, laat weten dat je uit Nederland komt en met Duits en/of Engels kom je een heel eind.
Jutland, zowel het zuiden als het noorden, wordt omgeven door de zee. Links, vanaf de grens gezien, de Noordzee en rechts ligt de Oostzee. Het strand is tijdens uw vakantie dus altijd zonder file te bereiken. Vind een camping in Zuid-Jutland en u kunt heerlijk kamperen, dit altijd binnen 80 km van het strand. Wij wensen U een prettig en aangenaam kampeer verblijf op een van de campings in Zuid-Jutland.


Bezienswaardigheden rondom de campings in Zuid-Jutland

Op ongeveer een dag reizen van Nederland kan men Zuid-Jutland bereiken. Direct over de grens zijn er al campings te vinden waar u heerlijk kunt kamperen.
Kiest U voor de grensovergang met Flensburg/Krusa dan is daar rechts al meteen de eerste bezienswaardigheid van de vele bezienswaardigheden die het gebied rijk is. Dit is namelijk het gebied waar ook de Koningin-moeder haar buitenverblijf had. Dit buitenverblijf lag in Gråsten. Sønderborg is een grotere stad op een eilandje, wat per brug te bereiken is.
Wat verder naar boven in Zuid-Jutland treft u de Havenplaats Aabenraa, welke direct aan de zee ligt.
Een mooie alternatieve route waardoor u bij een indrukwekkende bezienswaardigheid uitkomt neemt u door de wegnummer 170 naar boven te volgen richting Haderlev- Kolding- Skanderborg. Indien u deze weg volgt komt u uit in het prachtige merengebied.
Komt men via Tønder Denemarken dan is Rømø, met zijn grote strand waar men overdag kan verblijven met auto of camper, een kijkje waard. Vooral in de weekenden dan zijn er vaak spectaculaire vliegerwedstrijden te zien.
Ook een bezienswaardigheid is Ribe, waar u de oudste Domkerk vindt. Deze Domkerk is midden in de bijna authentieke plaats gelegen en is de moeite van het bezichtigen zeker waard.
Vanaf Esbjerg kunt u uw kampeervakantie verder plannen. U kunt vanaf hier de weg door de duinen te nemen (West-Jutland) of een leuke camping opzoeken die centraal gelegen is ten opzichte van de door U beoogde doelen.
Zowel de natuur- als cultuur zijn in Zuid-Jutland ruim vertegenwoordigd. Denk aan Legoland in Billund, Vejle met zijn prachtige brug langs het Fjord, Arhus met de drie in één kerk, in Gammelby een openluchtmuseum, en dan Silkeborg aan de rand van het grote merengebied. Op het meer vaart vanuit Silkeborg een Radarboot, die ook de Himmelbjerg aandoet.
In Zuid-Jutland is eigenlijk teveel te doen om op te noemen. Als u gaat kamperen in de streek is er dus genoeg te beleven voor de hele familie. Zonder meer zijn we wat vergeten te noemen. Maar in welke omgeving of op welke camping u zich ook bevindt, alleen al de rust die er op de wegen heerst bezorgen u het echte vakantiegevoel.

Wat te weten over kamperen en de campings in Zuid-Jutland

Er zijn een aantal zaken die handig zijn om te weten wanneer u gaat kamperen op één van de campings die Zuid-Jutland rijk is. De meeste campings liggen in een rustige omgeving en zijn voorzien van alle gemakken. De campings beschikken vaak ook over hutten. De kwaliteit van deze hutten is variërend van eenvoudig tot zeer luxe, net als de keuken/afwasruimte en het sanitair. Denemarken, en vooral de streek Zuid-Jutland is een kindvriendelijk kampeerland. Of u nu alleen bent, met z’n tweeën of de hele familie, in Zuid-Jutland kunt u zeker een leuke kampeervakantie beleven.

Uge Lystfiskeri Og Camping De camping biedt prima vismogelijkheden, voor groot en klein, door de speciale visvijver die zij ter beschiking hebben. Deze camping ligt in een heerlijke natuuromgeving en biedt daarmee een oase aan rust. Slechts 20 km van de Duitse/Deense grens e..
Uge Lystfiskeri Og Camping
Skyttehusets Camping Skyttehusets camping is een kleine, gezellige, rustige familieplaats midden in een groot beukenbos. De camping is direct aan de Julsø en Gudenåen gelegen. Hier tuft ook nog de nostalgische (STOOM)raderboot voorbij en kan men opstappen op ..
Skyttehusets Camping
Terrassen Camping Camping Topcamp Terrassen is een camping met alle moderne faciliteiten. De camping is een terrassencamping met weids uitzicht over de Julsø. Dit is een groot meer waar ook de stoomraderboot vaart. Men kan vanuit Laven op de boot stappen om naa..
Terrassen Camping
Sandskær Strandcamping Sandskær Strandcamping ligt op 200 meter van een 18 holes golfbaan. Er is een veilig strand voor de kinderen. Er kan gevist, gesurft en gezwommen worden. De plaatsen zijn ruim , het sanitair is uitstekend en vanaf de camping is het uitzicht bi..
Sandskær Strandcamping
Løgballe Camping Løgballe Camping is een goed onderhouden, kindvriendelijke en gezellige camping. Er is een door zonne-energie verwarmd zwembad. De nieuwe eigenaren hebben een gezellig zonneterras aangelegd. Løgballe ligt in het nog rustige natuurgebied b..
Løgballe Camping
Sejs Bakker Camping Sejs Bakker Camping is een rustige familiecamping omgeven door bos en heide. De camping ligt op circa vijf kilometer van Silkeborg. Silkeborg is een gezellige winkelstad met passage. Op twee kilometer van de camping vindt u een kindvriendelijk stra..
Sejs Bakker Camping
Møgeltønder Camping Ruim opgezette, goed voorziene camping in een uniek Deens dorp, Møgeltønder.Op vier kilometer afstand ligt het stadje Tønder, net over de Duitse grens. De oude dorpskern is prachtig met oude huizen onder een prachtig bladerdak. De om..
Møgeltønder Camping
Aarhus Camping Århus Camping is een camping met alle faciliteiten en een nieuw sanitairgebouw. De camping is gemakkelijk gelegen als uitvalsbasis voor uitstapjes in en rondom Århus, slechtsacht kilometer van het centrum van de stad. Met een speciale ..
Aarhus Camping
Laerkelunden Camping Lærkelunden Caming is een camping die van alle faciliteiten is voorzien. De camping heeft een overdekt zwembad. De omgeving van de camping nodigt uit tot uitstapjes naar bijvoorbeeld het slot in Gråsten, waar de Koningin-Moeder heeft gewo..
Laerkelunden Camping
Hessellund Sø-Camping Hessellund Sø-Camping heeft een goede ligging in een natuurschone omgeving. De camping biedt vele mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Zo heeft u onder andere visrecht in de Karup Å. De camping heeft een zeer luxe kinderverzorging..
Hessellund Sø-Camping
...