Welkom in Baden-Württemberg

Baden-Württemberg

Campings
114
Land
Duitsland
Inwoners
10692000
Oppervlakte
35751
Valuta
Euro

Kamperen op campings in Baden-Württemberg

Baden-Württemberg (bijna 11 miljoen inwoners) is in grootte de derde deelstaat en een belangrijke toeristische trekpleister in het zuidwesten van de Bondsrepubliek Duitsland. Baden-Württemberg is de nummer één badenland in Duitsland met rond 60 geneeskrachtige baden en kuuroorden.
Het berg- en heuvelachtige Baden-Württemberg is bij uitstek een toeristenbestemming en ideaal voor kampeerders. De streek heeft een belangrijk aantal campings met goede voorzieningen. In deze streek kunt dus altijd wel een camping vinden waar u naar volle tevredenheid kunt kamperen.


Kamperen op campings in Baden-Württemberg

Baden-Württemberg (bijna 11 miljoen inwoners) is in grootte de derde deelstaat en een belangrijke toeristische trekpleister in het zuidwesten van de Bondsrepubliek Duitsland. Baden-Württemberg is de nummer één badenland in Duitsland met rond 60 geneeskrachtige baden en kuuroorden.
Het berg- en heuvelachtige Baden-Württemberg is bij uitstek een toeristenbestemming en ideaal voor kampeerders. De streek heeft een belangrijk aantal campings met goede voorzieningen. In deze streek kunt dus altijd wel een camping vinden waar u naar volle tevredenheid kunt kamperen.

Wat is er te doen voor kampeerders rondom de campings in Baden-Württemberg

Rondom de campings in Baden-Württemberg is heel wat te doen voor kampeerders.
Het bosgebergte Het Zwarte Woud (Schwarzwald) bijvoorbeeld, is een paradijs voor klimmers, wandelaars, skiërs, hanggliders en zeilers. Het Zwarte woud is voor kampeerders één van de meest pittoreske en populaire streken van Duitsland, met een grote diversiteit aan natuurschoon en veel romantische plekjes. Er zijn naaldbossen, wuivende graanvelden en mooie vergezichten over door gletsjers uitgesleten valleien en kloven, watervallen en bergstroompjes. Een vakantie in dit gebied met camper of caravan zal u dan ook zeker bekoren.

Het Zwarte Woud is ook bekend en beroemd vanwege koekoeksklokken, Schwarzwälder Kirschtorte (kersentaart), Kirschwasser Schnapps (jenever) en geneeskrachtig bronwater. Rond de Feldberg (1493 m) zijn volop mogelijkheden voor wintersporters. En bent u meer van het fietsen? Ook de fietsers en mountainbikers onder de kampeerders vinden veel mogelijkheden van hun gading. De streek heeft een goed netwerk van fietspaden.

Voelt u zich hier toch niet zo op uw plaats? Dan kunt u uw kampeervakantie nog altijd doorbrengen in Het Bodenmeer. Het Bodenmeer (Bodensee), aan de grens van Zwitserland en Oostenrijk, is traditioneel een zeer geliefd kampeergebied. In het gebied liggen goede campings, omzoomd door prachtige, historische stadjes.
Het Bodenmeer is een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming vanwege de natuur en het culturele erfgoed. Hier is de zomer de beste tijd vanwege kleurrijke vissersfeesten en een veelvoud aan watersporten die u er kunt beoefenen. Het Bodenmeer straalt in de zomermaanden een zuidelijke sfeer uit, wat het verblijf een extra dimensie geeft.
Voor de actieve kampeerder, rondom het meer ligt 250 km aan fietsroutes. U komt langs boom- en wijngaarden, kastelen en oude dorpjes. Ook wandelaars komen volop aan hun trekken. Een gebied voor sportieve en actieve kampeervakanties in alle leeftijden, maar zeker ook voor rustzoekers!

Interessante culturele achtergrond van Baden-Württemberg

Baden-Württemberg kent een interessante culturele achtergrond.
Baden-Württemberg kent een illuster en turbulent verleden. De streek werd bestuurd door graven, (groot)hertogen en koningen, die een grote rol hebben gespeeld in de Duitse en Europese geschiedenis en cultuur. Veel plaatsen roepen herinneringen op aan de Romeinse tijd in een ver verleden. De Romeinen kweekten er druiven en legden zo het fundament voor de witte wijnen uit de streek die in de hele wereld beroemd zijn om hun kwaliteit.
Niet alleen het verleden van Baden-Württemberg is indrukwekkend, maar ook het heden.
Alom in de wereld bekende gerespecteerde bedrijven als Bosch, Daimler Chrysler en Porsche hebben hier fabrieken, ontwikkelingscentra en kantoren. Baden-Württemberg speelt een bepalende rol in de Duitse economie en kent de laagste werkloosheid en het hoogste gemiddelde inkomen van de Bondsrepubliek. Bovendien heeft Baden-Württemberg meer universiteiten dan de andere bondstaten. De oudste staan in Heidelberg, Tübingen en Freiburg im Breisgau.
Baden-Württemberg is bovendien de nummer één badenland in Duitsland met rond de 60 geneeskrachtige baden en kuuroorden. Een ontspannen dagje vakantie vieren in Baden-Baden is de moeite waard. Dit is één van de belangrijkste kuuroorden in de omgeving, met mooie gebouwen als het Neues Schloss, de Stiftskirche en het Friedrichsbad, dat gebouwd is op Romeinse resten.

De belangrijkste steden zijn Stuttgart, Mannheim, Karlsruhe, Freiburg im Breisgau, Heidelberg, Heilbronn en Ulm. Stuk voor stuk zijn deze steden een bezoek waard. De kleurrijke hoofdstad Stuttgart (600.000 inwoners) ligt 584 kilometer van Utrecht als u met de auto kiest voor de route via Arnhem en Keulen (Duitsland) richting het Zwitserse Basel. Stuttgart ligt tussen schilderachtige heuvels en is een belangrijk industrieel centrum, onder meer met fabrieken van de wereldvermaarde automerken Porsche en Mercedes. Het is ook een belangrijk uitgevers- en cultuurcentrum met een wereldberoemd balletgezelschap, kamerorkest en schitterende kunstcollecties, zoals in de Staatsgalerie.
Wilt u nabij uw camping genieten van een evenement, dan kan dat. Evenementen in deze streek zijn onder meer Stuttgarter Weindorf (aug./sept. en okt./nov.), Fellbacher Herbst (okt.) en de Weihnachtsmarkt (dec.).

De mensen, cultuur en gastronomie van Baden-Württemberg

Theodor Heuss, de eerste president van de Bondsrepubliek, noemde Baden-Württemberg een “toonbeeld van Duitse mogelijkheden”. De rest van Duitsland ziet Baden-Württemberg als een voorbeeldige deelstaat of het vaderland van hen “die alles beheersen, behalve het Hochdeutsch” (Algemeen Beschaafd Duits).
De mensen in Baden-Württemberg zijn creatieve uitvinders, harde werkers, hebben visie en staan met beide voeten stevig op de grond. Ze zijn ook gastvrij en nieuwsgierig.
De streek heeft diverse beroemde dichters en filosofen voortgebracht. Maar ook automobielpioniers (Gottlieb Daimler, Ferdinand Porsche, Carl Benz) en sportpersoonlijkheden als Georg Thoma (skiën), Steffie Graf en Boris Becker (tennis).

Baden-Württemberg heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, vooral betreffende de architectuur en beeldende kunst. Er zijn veel kunstschatten uit een ver verleden te vinden, maar ook de modernste bouwwerken treft u er aan. In de Tweede Wereldoorlog is veel beschadigd, maar ook zorgvuldig gerestaureerd met behoud van het oorspronkelijke karakter. Welke belangrijke plaats kunst en cultuur in Baden-Württemberg innemen blijkt ook uit het jaarlijkse aantal (jazz-)festivals, klassieke concerten, filmfestivals, tentoonstellingen en toneelvoorstellingen.

Ook qua gastronomie begeeft Baden-Württemberg zich op een bevoordeelde plaats. Baden-Württemberg heeft een uitstekende keuken. Gastronomische gidsen als de Guide Michelin waarderen een relatief groot aantal restaurants op topniveau. U kunt er eerlijk Duits eten, in de beste zin van het woord. Kortom: een paradijs voor lekkerbekken die tijdens hun vakantie lekker willen genieten!

Ook de witte wijn is van hoog niveau. Het is al heel lang zo dat er geen enkel gerenommeerd wijnconcours gehouden kan worden of een wijnbouwer uit de streek valt in de prijzen.

Het klimaat wat u aantreft op campings in Baden-Württemberg

Indien u gaat kamperen op een camping in Baden-Württemberg, bent u uiteraard benieuwd wat voor klimaat u daar kunt aantreffen.
Duitsland an sich ligt in een gematigde klimaatzone. In het noorden is de invloed van de zee het meest merkbaar en wordt het ’s zomers niet al te heet en ’s winters niet echt koud, met relatief veel regen. In het oosten heerst meer een landklimaat. Daardoor kan het daar ’s winters behoorlijk koud worden.
In Baden-Württemberg is het klimaat gematigd vergeleken met de andere deelstaten. In de winter komt dit tot uiting in hogere minimumtemperaturen. Ook iets meer neerslag in millimeter. Maar, belangrijk voor kampeerders, ook meer uren zon dan gemiddeld in de rest van Duitsland.

Wat te weten over kamperen en de campings in Baden-Württemberg

De Duitse campings kunnen de toets der kritiek van de veeleisende kampeerder, of die nu komt met tent, caravan of camper, ruimschoots doorstaan. Dat geldt vooral voor de campings in het westen van Duitsland, zeker ook die van Baden-Württemberg,
De voorzieningen op de campings zijn compleet. Eigen restaurants, supermarkten, goed en schoon sanitair zijn een gebruikelijk verschijnsel. Maar er zijn bijvoorbeeld ook mogelijkheden voor vissen, zwemmen of paardrijden, vaak zelfs op de camping. Internetten (meestal wifi, dus met eigen computer) kan in toenemende mate, terwijl menige camping inmiddels ook wellness (sauna, solarium) kan aanbieden. U wilt tijdens uw vakantie natuurlijk ook wel eens lekker ontspannen.
De helft van de campings heeft mogelijkheden voor wintersport en après-ski en zijn mede daardoor het gehele jaar geopend. Skipistes zijn aanwezig, vlakbij of op een bereikbare afstand.
Sportieve en actieve kampeerders kunnen volop genieten van het aanbod, maar dat geldt ook zeker voor mensen die houden van cultuur, evenementen, musea, bouwkunst of lekker eten.
Wandelen kunt u overal. Voor fietsen geldt dat ook, maar dan vindt u vaak de beste mogelijkheden op vlak of glooiend terrein, zoals rond de meren (Bodensee, Titisee, Schluchsee) of langs de rivieren. Mogelijke routes zijn de Schwarzwald-Radweg, Bodensee-Radweg en de Donau-Radweg.
Door de gezinsvriendelijke en goed geoutilleerde campings en de vele mogelijkheden die de omgeving te bieden heeft voor uitstapjes is het gebied ideaal voor een veelzijdige kampeervakantie met tent, caravan of camper.

Gugel Dreiländercamping Camping en vrijetijdspark Gugel staat garant voor een fantastisch verblijf. Het zal u aan niets ontbreken op deze ruim-geoutilleerde eersteklas camping. Zo beschikt de camping over 160 m2 aan zwembaden die geschikt zijn voor zowel de kleintjes, tie..
Gugel Dreiländercamping
Campingpark Oase Het parkachtig aangelegde Campingpark Oase ligt aan de rand van het Schwarzwald tussen Straatsburg en Freiburg. De camping heeft goed verzorgd sanitair. Er is een restaurant en een kleine winkel. De camping is familievriendelijk met een mooie speel..
Campingpark Oase
Belchenblick Camping Belchenblick, een camping waar men zich prettig voelt, in het zuidelijke deel van het Zwarte Woud. Voor een prettig verblijf vindt u bij ons alle kampeerplaatsen voorzien van stroom, riolering en televisie-aansluiting. Enkele standplaatsen ..
Belchenblick
Kirchzarten Een mooie camping met prachtig modern sanitair geleid door de familie Ziegler ligt vlakbij het centrum van Kirchzarten, maar ook vlakbij de uitvalsweg naar de natuur van het Zwarte Woud. Midden in het Driesamdal ligt het kuuroord Kirchzarten. Aan d..
Kirchzarten
Am Achernsee Camping am Achernsee ligt tussen de steden Baden-Baden, Straatsburg en Offenburg. De camping ligt naast een prachtig Strandbad met vlak zandstrand en grote ligweide. Vanaf de autobaan is het 1 km naar de camping am Achernsee. Is geschikt als overn..
Am Achernsee
Carpe Diem Camping Carpe Diem is gelegen aan de rivier de Nagold, in het dal tussen Nagold en Wildberg. Op camping Carpe Diem vindt u naast een mooi zwembad een speeltuin voor de kinderen en een uitstekend restaurant met zonneterras. Er is in de zomer voor ..
Carpe Diem
Camping Park Gohren Camping Gohren is een grote camping met veel voorzieningen. Eigen strand aan Bodensee. Kressbronn is het ideale uitgangspunkt voor interessante uitstapjes - in Oberschwaben, de Untersee, de Allgäu, de Voralberger- en Zwitserse alpen.
Va..
Camping Park Gohren
Azur Camping Ellwangen Goed verzorgde camping aan de rand van de stad Ellwangen. Naast de camping is een overdekt zwembad (niet gratis ) Ook heeft de camping een restaurant en er loopt een fietspad langs de camping De camping ligt in een mooie toerstische omgeving
Azur Camping Ellwangen
Camping Schwabenmühle Camping Schwabenmühle in het wijngebied (de Württemberger Weinstraße) van het plaatsje Laudenbach (gemeente Weikersheim) is enkele jaren geleden nieuw geopend. De camping ligt aan de beroemde Romantische Straße en is eigendom va..
Camping Schwabenmühle
Azur Camping Turmbergblick De camping ligt in stadsgedeelte Durlach dichtbij de autobaan en ligt dichtbij het stadscentrum van Karlsruhe. naast de camping ligt het zwembad Thurmbergblick. de intree van het zwembad is niet gratis. Er zijn beperkt levensmiddelen verkrijgbaar. ..
Azur Camping Turmbergblick
...