Harz, Duitsland

Harz

Campings
24
Land
Duitsland
Inwoners
Oppervlakte
Valuta
Euro

Kamperen op campings in de Harz

Een kampeervakantie op een camping in de Harz is kamperen in een zeer interessante streek. Campings zijn er in de west Harz volop te vinden, want het westelijk deel is altijd al erg toeristisch geweest. Nu trekt ook het oostelijk deel steeds meer toeristen, maar in het oostelijke deel van de Harz is het aantal camping duidelijk minder.
De Harz is een oud middelgebergte dat tot ca. 20 jaar geleden lag op de grens van Oost en West Duitsland. Vroeger werden in de Harz veel edelmetalen zoals koper en zilver gedolven en daarvan zijn nog veel mijnen te bezichtigen. De eerste mijnen werden nog in de rotsen uitgehakt met hamer en beitel, maar al gauw ging men in de mijnen over op waterkracht. Vanaf uw camping kunt u allerlei activiteiten ondernemen, zoals bergbeklimmen, mountainbiking, paardrijden, zeilen en vissen. Bezoek tijdens uw vakantie in de Harz ook eens één van de opengestelde mijnen, of een grot.
Bijzonder is dat overal stuwmeertjes en waterlopen te vinden zijn die zomaar in een mijngang verdwijnen. Ondergronds is dan een waterrad dat meerdere apparaten aandrijft, waarna ergens anders zo maar een stroompje uit een mijngang komt en naar een volgend stuwmeertje loopt. Een goed voorbeeld van een dergelijk mijn is te vinden in “Wildeman”. Een aantal campings ligt aan de rand van zo’n stuwmeertje.
Overal in de Harz zijn wandelroutes, die langs deze kleine stuwmeertjes lopen, maar het gebied is ook erg bosrijk. Dit hout werd ook vroeger veel gebruikt voor stutten in de mijnbouw en de vele houten huizen.

Okertalsperre Centraal gelegen, niet ver van Goslar of Bad Harzburg ligt direct aan de Okersee de camping Okertalsperre. Van hieruit kan men prachtige uitstapjes maken naar de Brocken, de hoogste berg in de Harz of naar het Torfhaus, een uniek wandelgebied. Op d..
Okertalsperre
Am Krähenberg De internationaal bekende camping in het luchtkuuroord Wolfshagen in de Harz is romantisch gelegen tussen 2 stuwmeren. De camping is goed bereikbaar en berijdbaar. Alles wat men nodig heeft is hier te vinden. Moderne en verwarmde sanitairruimtes, r..
Am Krähenberg
Campingplatz Waldweben Vlakbij de levendige stad Clausthal-Zellerfeld ligt deze camping. Hier kun je genieten van een mooi panorama, veel rust en ruimte en toch vlakbij een toeristisch zeer bekende stad. Clausthal heeft de grootste houten kerk van Duitsland, veel winkels..
Campingplatz Waldweben
Seecamping Kelbra Aan de voet van het Kyffhäusergebergte ligt Seecamping Kelbra direct aan de oever van een groot stuwmeer. Er is een mooi strandbad aangelegd met ligweide, waterglijbaan, grill en kampvuurplaats, boot en surfplankverhuur, speelplaats en er is e..
Seecamping Kelbra
Sennhütte De eigenaren van camping Sennhütte zijn nog gastheer en vrouw van de oude stempel. Je krijgt er een gevoel dat je zeer welkom bent. Er is een heel groot veld voor tenten. Broodjes kun je natuurlijk ook elke dag bestellen. Het restaurant is een..
Sennhütte
Am Kreuzeck Camping Am Kreuzeck ligt in het midden van de Harz, zeer rustig en zeer centraal. Alle plekken op de camping zijn voorzien van elektra en kabel TV. Het sanitair is deels vernieuwd en wordt goed onderhouden. Televisie en videospelletjes zijn aanwezi..
Am Kreuzeck
Am Schierker Stern Direct aan het nationale park Hochharz ligt natuurcamping Am Schierker Stern met uitzicht op de Brocken. Ideaal uitgangspunt voor het maken van uitstapjes naar de Rübelander druipsteengrotten, het mijnbouwmuseum, het wildpark, het Christianeta..
Am Schierker Stern
Campingpark Im Borntal In Bad Sachsa ligt deze camping op een kleine berg. De camping beschikt over schitterend verwarmd sanitair. Op het terrein vind je bijzondere huizen die vroeger dienst hebben gedaan als kinderziekenhuis. Het dorp heeft een mooi centrum met veel kuu..
Campingpark Im Borntal
Prahljust Deze camping is zeer groot, zodat je altijd voldoende ruimte hebt om je privacy te waarborgen. Er is van alles wat, grote grasvelden, een stuk bos en direct aan een meer. Zoek maar uit. De camping beschikt over een winkel, een restaurant en een ove..
Prahljust
KNAUS Campingpark Walkenried De camping is zeer goed onderhouden met veel privacy en schaduwrijke plekken. Er is een speciale plek gemaakt voor campers. Alle mogelijkheden voor de verzorging van de camper zijn aanwezig. Er wordt veel gedaan aan vermaak voor kinderen. Van hieru..
KNAUS Campingpark Walkenried