Harz, Duitsland

Harz

Campings
24
Land
Duitsland
Inwoners
Oppervlakte
Valuta
Euro

Kamperen op campings in de Harz

Een kampeervakantie op een camping in de Harz is kamperen in een zeer interessante streek. Campings zijn er in de west Harz volop te vinden, want het westelijk deel is altijd al erg toeristisch geweest. Nu trekt ook het oostelijk deel steeds meer toeristen, maar in het oostelijke deel van de Harz is het aantal camping duidelijk minder.
De Harz is een oud middelgebergte dat tot ca. 20 jaar geleden lag op de grens van Oost en West Duitsland. Vroeger werden in de Harz veel edelmetalen zoals koper en zilver gedolven en daarvan zijn nog veel mijnen te bezichtigen. De eerste mijnen werden nog in de rotsen uitgehakt met hamer en beitel, maar al gauw ging men in de mijnen over op waterkracht. Vanaf uw camping kunt u allerlei activiteiten ondernemen, zoals bergbeklimmen, mountainbiking, paardrijden, zeilen en vissen. Bezoek tijdens uw vakantie in de Harz ook eens één van de opengestelde mijnen, of een grot.
Bijzonder is dat overal stuwmeertjes en waterlopen te vinden zijn die zomaar in een mijngang verdwijnen. Ondergronds is dan een waterrad dat meerdere apparaten aandrijft, waarna ergens anders zo maar een stroompje uit een mijngang komt en naar een volgend stuwmeertje loopt. Een goed voorbeeld van een dergelijk mijn is te vinden in “Wildeman”. Een aantal campings ligt aan de rand van zo’n stuwmeertje.
Overal in de Harz zijn wandelroutes, die langs deze kleine stuwmeertjes lopen, maar het gebied is ook erg bosrijk. Dit hout werd ook vroeger veel gebruikt voor stutten in de mijnbouw en de vele houten huizen.

Okertalsperre Centraal gelegen, niet ver van Goslar of Bad Harzburg ligt direct aan de Okersee de camping Okertalsperre. Van hieruit kan men prachtige uitstapjes maken naar de Brocken, de hoogste berg in de Harz of naar het Torfhaus, een uniek wandelgebied. Op d..
Okertalsperre
Campingplatz Waldweben Vlakbij de levendige stad Clausthal-Zellerfeld ligt deze camping. Hier kun je genieten van een mooi panorama, veel rust en ruimte en toch vlakbij een toeristisch zeer bekende stad. Clausthal heeft de grootste houten kerk van Duitsland, veel winkels..
Campingplatz Waldweben
Am Krähenberg De internationaal bekende camping in het luchtkuuroord Wolfshagen in de Harz is romantisch gelegen tussen 2 stuwmeren. De camping is goed bereikbaar en berijdbaar. Alles wat men nodig heeft is hier te vinden. Moderne en verwarmde sanitairruimtes, r..
Am Krähenberg
Sennhütte De eigenaren van camping Sennhütte zijn nog gastheer en vrouw van de oude stempel. Je krijgt er een gevoel dat je zeer welkom bent. Er is een heel groot veld voor tenten. Broodjes kun je natuurlijk ook elke dag bestellen. Het restaurant is een..
Sennhütte
Camping Alte Waldmühle Camping Alte Waldmühle is een gemoedelijke camping net buiten de stad Wernigerode. Van hieruit zijn er diverse wandelmogelijkheden in het nationaal park of kan men met de smalspoor stoomtrein naar de Brocken op 1142 meter. In de omgeving zijn ..
Camping Alte Waldmühle
Harz Camp Göttingerode De eigenaren van deze camping zijn continu bezig om de plek te verfraaien en te verbeteren. Niets vinden ze goed genoeg om hun gasten te verwennen. Er is een prachtig sanitairgebouw. Men beschikt over een zeer luxe sauna paradijs met zwembad. Op de..
Harz Camp Göttingerode
Polstertal De boscamping Polstertal ligt in het romantische dal van het zwarte water. De bossen rondom nodigen uit tot kleine of grote wandelingen. Vlakbij de camping ligt een zwemvijver om lekker af te koelen in de zomer. Vooral de kinderen vinden het erg le..
Polstertal
KNAUS Campingpark Walkenried De camping is zeer goed onderhouden met veel privacy en schaduwrijke plekken. Er is een speciale plek gemaakt voor campers. Alle mogelijkheden voor de verzorging van de camper zijn aanwezig. Er wordt veel gedaan aan vermaak voor kinderen. Van hieru..
KNAUS Campingpark Walkenried
Campingpark Wiesenbeker Teich Op deze camping is het volop genieten. Een prachtig meer en een indrukwekkende omgeving geven je het ultieme vakantiegevoel. De temperatuur is doorgaans 4 tot 5 graden hoger dan in het centrum van de Harz. Dichtbij de camping is een zwembad, babyba..
Campingpark Wiesenbeker Teich
Am Birnbaumteich Vakantiepark Am Birnbaumteich ligt aan een kraakhelder meertje tussen metershoge dennenbomen. Er zijn een zandstrand, ligweide en een gezellige gaststätte met groot terras direct aan het water. Roeien, waterfietsen en zwemmen maken de waterpre..
Am Birnbaumteich