Welkom in Moezel

Moezel

Campings
23
Land
Duitsland
Inwoners
Oppervlakte
Valuta
Euro

Kamperen langs de Moezel

• Fietstochten
• Vulkanen en kraters
• Wijngaarden

Fietstochten

De Moezel is een populaire streek in Duitsland, en ideaal om op de fiets te verkennen. De fietspaden voeren langs statige kastelen en prachtige wijngaarden tot het centrum van de steden Trier en Cochem. Wil je met de fiets een van de steden verkennen? Dat kan, er is genoeg te zien en te beleven. Bezoek Porta Nigra in Trier of de vakwerkhuizen in Bernkastel-Kues.

Vulkanen en kraters

Vanaf de camping kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar de Vulkaan-Eifel in de buurt van Daun. Hier vind je op veel plaatsen uitgedoofde kraters van oude vulkanen in een prachtig groen landschap. Een bijzonder natuurverschijnsel wat je niet mag missen tijdens een kampeervakantie in de Moezel. Ondanks het bergachtige karakter kun je in de omgeving van de vulkanen prima fietstochten maken.

Wijngaarden in de Moezel

De oudste wijngaarden van Duitsland vind je in de Moezel. Uniek is dat de wijn op hellingen van soms wel 30% wordt verbouwd. Er staat zo’n 9.000 hectare aan wijngaarden, waarvan meer dan de helft wordt gebruikt voor het verbouwen van zoete witte wijn. De wijnboeren noemen zich niet voor niets de Riesling-specialisten.
Bären-Camp Omgeven door de Marienburg, de Burg Arros en de steile wijnbergen van het wijndorp Bullay ligt de camping Bären-Camp op een vlak terrein direct aan het Moezelstuwmeer. De camping heeft prima sanitaire voorzieningen (in voor en naseizoen verwar..
Bären-Camp
Holländischer Hof De goed verzorgde camping Holländischer Hof, met Nederlandse eigenaren, ligt op een vlak terrein aan de Moezel, door een dijk gescheiden van de jachthaven. Vanuit de camping is het mogelijk is om boottochten te maken naar Cochem en Traben-Tra..
Holländischer Hof
Campingplatz Gülser Moselbogen Vakantiepark Gülser Moselbogen ligt direct aan de Moezel, nabij de jachthaven, in de directe omgeving van de stad Koblenz, wat een van de oudste steden van Duitsland is. Het is een bijzondere belevenis hier eens te gaan winkelen. Op de campin..
Campingplatz Gülser Moselbogen
Campingpark Treviris Net buiten het centrum aan de B51 ligt de camping aan de Moeseloever, t/o de stad Trier. Het terrein heeft, kinderspeeltuin, cafe-rastaurant, terras en goed sanitair. Naast de camping (aparte ingang) bevindt zich een geheel bestraat terrein met 12..
Campingpark Treviris
Pommern/Mosel De camping Pommern-Mosel is een paradijs voor kampeerders, die op doorreis zijn en zij,die zich in het weekend ontspannen willen, zowel voor hen die hier hun vakantie willen doorbrengen..In de prachtige omgeving kan men uitstekend wandel- en fiet..
Pommern/Mosel
Landal Sonnenberg Soms hoef je maar een klein stukje te rijden om in een totaal andere wereld terecht te komen. Landal Sonnenberg ligt op slechts 195 kilometer van Maastricht.Hoog op een bosrijk plateau ligt deze camping in het Moezeldal met zijn prachtige wijndorp..
Landal Sonnenberg
Family Camping De camping Family Camping ligt op circa 300 meter van het 2000 jaar oude stadje Mesenich en heeft eenlNederlandse eigenaar. Verschillende velden langs de Moezel. Plaatsen zijn deels door druivenplanten opgedeeld, knusse sfeer, alle voorzieningen...
Family Camping
Neumagen-Dhron Goed verzorgd terrein direct aan de oever van de moezel. Restaurant, Imbiss en terras aanwezig. Bij hoog water (overstroming) kan de camping tussen oktober en maart (tijdelijk) gesloten, worden. Sanitairgedeelte op 1e etage. Gehandicapt sanitair be..
Neumagen-Dhron
Nehren De camping Nehren bevindt zich op een klein schiereiland direct aan de Moezel. Goed verzorgd met prima sanitaire voorzieningen. Ruime plaatsen. Eigen bootaanlegplaatsen en boothelling, restaurant, terras en meeneem maaltijden. Winkel en sanitair op..
Nehren
Campingpark Zell/Mosel Campingpark Zell-Mosel ligt op een vlak terrein aan de Moezel. Gedeeltelijk nieuw aangelegd. Nieuwe eigenaar. De komende tijd wordt de camping vernieuwd en uitgebreid. Kleine plaatsen, eigen motorbootverhuur en beschikt over een mini markt en ter..
Campingpark Zell/Mosel