Moezel, Duitsland

Moezel

Campings
23
Land
Duitsland
Inwoners
Oppervlakte
Valuta
Euro

Kamperen langs de Moezel

• Fietstochten
• Vulkanen en kraters
• Wijngaarden

Fietstochten

De Moezel is een populaire streek in Duitsland, en ideaal om op de fiets te verkennen. De fietspaden voeren langs statige kastelen en prachtige wijngaarden tot het centrum van de steden Trier en Cochem. Wil je met de fiets een van de steden verkennen? Dat kan, er is genoeg te zien en te beleven. Bezoek Porta Nigra in Trier of de vakwerkhuizen in Bernkastel-Kues.

Vulkanen en kraters

Vanaf de camping kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar de Vulkaan-Eifel in de buurt van Daun. Hier vind je op veel plaatsen uitgedoofde kraters van oude vulkanen in een prachtig groen landschap. Een bijzonder natuurverschijnsel wat je niet mag missen tijdens een kampeervakantie in de Moezel. Ondanks het bergachtige karakter kun je in de omgeving van de vulkanen prima fietstochten maken.

Wijngaarden in de Moezel

De oudste wijngaarden van Duitsland vind je in de Moezel. Uniek is dat de wijn op hellingen van soms wel 30% wordt verbouwd. Er staat zo’n 9.000 hectare aan wijngaarden, waarvan meer dan de helft wordt gebruikt voor het verbouwen van zoete witte wijn. De wijnboeren noemen zich niet voor niets de Riesling-specialisten.
Campingpark Treviris Net buiten het centrum aan de B51 ligt de camping aan de Moeseloever, t/o de stad Trier. Het terrein heeft, kinderspeeltuin, cafe-rastaurant, terras en goed sanitair.

Naast de camping (aparte ingang) bevindt zich een geheel bestraat ..
Campingpark Treviris
Campingplatz Gülser Moselbogen Vakantiepark Gülser Moselbogen ligt direct aan de Moezel, nabij de jachthaven, in de directe omgeving van de stad Koblenz, wat een van de oudste steden van Duitsland is. Het is een bijzondere belevenis hier eens te gaan winkelen. Op de campin..
Campingplatz Gülser Moselbogen
Rissbach Camping Rissbach ligt in het hart van de Moezel te midden van de wijnbergen en schilderachtige wijndorpen. Het is een mooi, zeer goed verzorgd terrein direct aan de moezeloever. De camping heeft Nederlandse eigenaren en is een goed uitgangspunt voo..
Rissbach
Bären-Camp Omgeven door de Marienburg, de Burg Arros en de steile wijnbergen van het wijndorp Bullay ligt de camping Bären-Camp op een vlak terrein direct aan het Moezelstuwmeer. De camping heeft prima sanitaire voorzieningen (in voor en naseizoen verwar..
Bären-Camp
Holländischer Hof De goed verzorgde camping Holländischer Hof, met Nederlandse eigenaren, ligt op een vlak terrein aan de Moezel, door een dijk gescheiden van de jachthaven. Vanuit de camping is het mogelijk is om boottochten te maken naar Cochem en Traben-Tra..
Holländischer Hof
Pommern/Mosel De camping Pommern-Mosel is een paradijs voor kampeerders, die op doorreis zijn en zij,die zich in het weekend ontspannen willen, zowel voor hen die hier hun vakantie willen doorbrengen..In de prachtige omgeving kan men uitstekend wandel- en fiet..
Pommern/Mosel
Kueser Werth De camping Kueser Werth ligt op een schiereilandje tussen de jachthaven met 3 aanlegsteigers en de Moezel Het terrein ligt direct aan de rivier en heeft een verzorgde grasmat. Goede sanitaire voorzieningen,het gehandicaptensanitair is nieuw.Ook is..
Kueser Werth
Nehren De camping Nehren bevindt zich op een klein schiereiland direct aan de Moezel. Goed verzorgd met prima sanitaire voorzieningen. Ruime plaatsen. Eigen bootaanlegplaatsen en boothelling, restaurant, terras en meeneem maaltijden. Winkel en sanitair op..
Nehren
Campingplatz Igel Goed verzorgd terrein direct aan de Moseloever. Prima sanitaire voorzieningen. Er is een bootaanleg waar u uw meegebrachte boot te water kunt laten. Jeugdterrein. Op de camping bevindt zich een café-restaurant en terras met uitzicht op de rivier. V..
Campingplatz Igel
Boots-Campingcenter Laguna Boots-Campingcenter Laguna heeft een groot goed verzorgd terrein direct aan de Moezel en beschikt zelf over een boothelling. Toeristische en jaarplaatsen zijn op aparte velden. Grote plaatsen, verwarmd sanitair, winkeltje, café-restaurant aanwezig..
Boots-Campingcenter Laguna