Welkom in Thüringen

Thüringen

Campings
38
Land
Duitsland
Inwoners
2311140
Oppervlakte
16171
Valuta
Euro

Kamperen op campings in Thüringen

Thüringen is gelegen in het hart van Duitsland. Door de centrale ligging van Thüringen zijn de campings in dit gebied vanuit alle windrichtingen snel en gemakkelijk te bereiken. Er zijn in Thüringen vele mooie campings die een ideale plek bieden om te kamperen. En werkelijk iedereen kan hier een fantastische kampeervakantie beleven. Het aanbod in campings varieert namelijk van eenvoudige kleine groene campings tot vakantieparken met luxe voorzieningen. Kortom, wie kiest voor kamperen op een campings in Thüringen kan zeker een camping op maat vinden!


Actief rond uw camping in Thüringen

Kampeerders die een actieve kampeervakantie willen beleven kunnen hun hart ophalen in Thüringen. De mogelijkheden rondom de campings aldaar zijn ongelimiteerd: U kunt er onder andere wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, klimmen, paragliding, deltavliegen, mountainbiken, wintersporten, golfen en tal van watersporten beoefenen. Dus voor welke sport u ook kiest, er is in Thüringen altijd wel een camping te vinden waar u dit optimaal kunt beoefenen.
Maar in de allereerste plaats komt men naar Thüringen om tijdens de kampeervakantie te wandelen. De Rennsteig (168 km) is de beroemdste wandelroute over de bergkam in het Thüringer Woud, gevolgd door de Europesche langeafstandsroute Eisenach-Budapest (259 km In Thüringen). Zoek een camping op aan één van deze routes en u zult heerlijk genieten tijdens uw prachtige wandeltochten.

Uitstapjes rond Uw camping in Thüringen

Vanaf de campings in Thüringen zijn diverse uitstapjes te maken. U hoeft zich tijdens de kampeervakantie dus zeker niet te vervelen. Grote namen hebben hun sporen nagelaten in Thüringen en de resultaten daarvan kunt u nu nog bewonderen. Martin Luther, Johann Sebastiaan Bach en Jahann Wolfgang von Goethe hebben met hun werken diepe indruk gemaakt op onze wereld en vele mensen genieten nog dagelijks van hun werk. Er lopen routes door Thüringen die U langs interessante plaatsen van deze persoonlijkheden voeren. De ultieme gelegenheid voor een uitstapje met de hele familie dus. De kampeerders worden tijdens deze tocht door Thüringen namelijk getrakteerd op de overgang van weldadige natuur naar prachtige historische steden met rijke cultuur.
Niet alleen grote namen maar ook diverse gebeurtenissen hebben diepe sporen achtergelaten in Thüringen. Bijna veertig jaar scheidde beton en staaldraad Oost en West Duitsland. Een groot gedeelte van deze grens loopt door Thüringen, er is nog veel bewaard gebleven van deze tweedeling. Om hier meer over te weten te komen kunt u bijvoorbeeld de camping verlaten voor een uitstapje naar het grensmuseum. In grensmuseum Schifflersgrund (Asbach/Sickenberg) krijg je een goede indruk van het feit dat bewoners bijzonder te lijden hadden onder de deling. Tot op de dag van vandaag worstelen de mensen nog altijd met de gevolgen van de deling.
Ook de tweede wereldoorlog heeft zo zijn sporen nagelaten in Thüringen. Concentratiekampen “Mittelbau Dora”in Nordhausen en “Buchenwald” bij Weimar trekken jaarlijks vele bezoekers. Een uitstapje naar één van deze kampen kan een indrukwekkende gebeurtenis zijn tijdens de kampeervakantie.

Kamperen in gastvrij Thüringen

De kampeerder is een graag geziene gast in Thüringen. De campings zijn erg gastvrij. Thüringen is bijzonder geschikt voor een gezinsvakantie met kinderen en ook onze trouwe viervoeter is op vrijwel elke camping welkom. Of U nu reist met de caravan,camper of met de fiets en tent ,de campings in Thüringen zijn goed ingericht. De meeste campings beschikken over kookgelegenheid en voor kampeerders die zonder kampeermiddel reizen zijn er op vrijwel elke camping trekkershutten beschikbaar.
Welkom in Thüringen!

Campingplatz am Tor zum Hainich Camping Tor zum Hainich is een nieuw opgezette camping direct naast het Nationaal Park Hainich. Een heerlijk natuurgebied, waar u uren kunt wandelen. Nationaal Park Hainich is in juni 2011 op de werelderfgoed lijst van UNESCO geplaatst, omdat het &..
Campingplatz am Tor zum Hainich
Kiesseecamping Plus De Kiessee in Breitungen is ontstaan door een grindafgraving. Hieroor is een prachtig natuurgebied ontstaan met een zeer luxe camping. Deze camping wordt geleid door een enthousiast team van het Duitse Rode Kruis. U vindt hier een heerlijk zandstra..
Kiesseecamping Plus
Drei Gleichen Camping Drei Gleichen ligt op slechts een paar (auto)minuten van de A4 in een prachtig landschap. De naam van de camping verwijst naar drie burchten die d.m.v. een wandelroute met elkaar verbonden zijn. De camping is een ideaal startpunt voor het m..
Drei Gleichen
InterCamping Grossbreitenbach InterCamping Grossbreitenbach ligt in het groene hart van Duitsland: het Thüringer Wald. Tussen het Rennsteiggebied en Schwarzatal vind je de ideale vakantievoorwaarden voor de zomer en de winter. Goede gemarkeerde wandelroutes, georganiseerde..
InterCamping Grossbreitenbach
Mittleres Ilmtal Camping Auf dem Butterberge ligt in een beschermd natuurgebied. Het is een camping voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Een camping die met name veel tentkampeerders aan zal spreken. Met rugzak en wandelschoenen het Ilmtal verkennen of de Ilmfiet..
Mittleres Ilmtal
Campingplatz Weißensee Net naast het plaatsje Weissensee ligt de gelijknamige camping. Een goed verzorgd terrein met prima sanitair naast een mooi openluchtbad en een meer. De camping ligt op dagtochtafstand van Weimar en Erfurt, aan de rand van het Kyffhauser gebergte m..
Campingplatz Weißensee
Camping Teichtal am See UG Terrassencamping EZ Teichtal maakt deel uit van een recreatiegebied gelegen tussen Harz en Thüringerwald. Vanaf deze terrassencamping heb je uitzicht op een sprookjesbos waar levensechte sprookjesfiguren 8 bekende sprookjes uitbeelden. Er lig..
Camping Teichtal am See UG
Waldcampingplatz Meyersgrund Sinds begin 2009 heeft camping Meyersgrund een nieuwe eigenaar en dat is te merken! Met behulp van het vaste team van medewerkers is er al veel veranderd. Ook de nieuwe eigenaar is behoorlijk aan het investeren. Zo zijn er zes nieuwe bungalows gebo..
Waldcampingplatz Meyersgrund
Seecamping Kelbra Aan de voet van het Kyffhäusergebergte ligt Seecamping Kelbra direct aan de oever van een groot stuwmeer. Er is een mooi strandbad aangelegd met ligweide, waterglijbaan, grill en kampvuurplaats, boot en surfplankverhuur, speelplaats en er is e..
Seecamping Kelbra
Campingplatz Probstei Zella Landgoed en camping Probstei Zella is een idyllisch gelegen camping langs de rivier de Werra. Op het landgoed bevinden zich een knuffeldierentuin, een natuurzwembad, een manege en paardenpension. U kunt er kano’s en fietsen huren voor tochten in de..
Campingplatz Probstei Zella