Thüringen, Duitsland

Thüringen

Campings
38
Land
Duitsland
Inwoners
2311140
Oppervlakte
16171
Valuta
Euro

Kamperen op campings in Thüringen

• In het hart van Duitsland
• Wandelroutes
• Culturele uitstapjes in Thüringen

Gelegen in het hart van Duitsland

Thüringen is gelegen in het hart van Duitsland. Door de centrale ligging van Thüringen zijn de campings in dit gebied vanuit alle windrichtingen snel en gemakkelijk te bereiken. Het aanbod varieert van eenvoudige kleine groene campings tot vakantieparken met luxe voorzieningen. 

Actieve kampeervakantie in Thüringen

Kampeerders die een actieve vakantie willen beleven kunnen hun hart ophalen in Thüringen. Je kunt er onder prachtige wandel-, paardrij- en fietstochten maken. Gooi eens een hengeltje uit in een van de vele wateren of sla een balletje op de green. Ook kun je er diverse watersporten beoefenen. Wil je de omgeving eens van grote hoogte bekijken? Verzamel dan al je moed en ga paragliden of deltavliegen.

Liever met beide benen op de grond? Dan zit je ook goed in Thüringen. In dit gebied kun je prachtige wandelingen maken. De Rennsteig (168 km) is de beroemdste wandelroute over de bergkam in het Thüringer Woud, gevolgd door de Europesche langeafstandsroute Eisenach-Budapest (259 km In Thüringen).

Culturele uitstapjes in Thüringen

Grote namen hebben hun sporen nagelaten in Thüringen en de resultaten daarvan kun je nu nog bewonderen. Denk hierbij aan Martin Luther, Johann Sebastiaan Bach en Johann Wolfgang von Goethe. Nog dagelijks genieten vele mensen van het werk deze bekende Duitsers hebben achtergelaten.

Dwars door de regio lopen verschillende routes die je langs alle interessante plaatsen voert die iets te maken hebben met deze personen. Tijdens deze tocht door Thüringen word je getrakteerd op een overgang van weldadige natuur naar prachtige historische steden met rijke cultuur.

Niet alleen grote namen maar ook diverse gebeurtenissen hebben diepe sporen achtergelaten in Thüringen. Bijna veertig jaar scheidde beton en staaldraad Oost en West Duitsland. Een groot gedeelte van deze grens loopt door Thüringen, er is nog veel bewaard gebleven van deze tweedeling. Om hier meer over te weten te komen kun je de camping verlaten voor een uitstapje naar het grensmuseum. In dit grensmuseum Schifflersgrund (Asbach/Sickenberg) krijg je een goede indruk van het feit dat bewoners bijzonder te lijden hadden onder de tweedeling. Tot op de dag van vandaag worstelen veel van de inwoners nog altijd met de gevolgen hiervan.

Ook de Tweede Wereldoorlog heeft zo zijn sporen nagelaten in de regio. De concentratiekampen “Mittelbau Dora”in Nordhausen en “Buchenwald” bij Weimar trekken jaarlijks vele bezoekers. Een uitstapje naar één van deze kampen kan een indrukwekkende gebeurtenis zijn tijdens de kampeervakantie.
Campingplatz Weissensee Net naast het plaatsje Weissensee ligt de gelijknamige camping. Een goed verzorgd terrein met prima sanitair naast een mooi openluchtbad en een meer. De camping ligt op dagtochtafstand van Weimar en Erfurt, aan de rand van het Kyffhauser gebergte m..
Campingplatz Weissensee
Camping Teichtal am See Terrassencamping EZ Teichtal maakt deel uit van een recreatiegebied gelegen tussen Harz en Thüringerwald. Vanaf deze terrassencamping heb je uitzicht op een sprookjesbos waar levensechte sprookjesfiguren 8 bekende sprookjes uitbeelden. Er lig..
Camping Teichtal am See
Mittleres Ilmtal Camping Auf dem Butterberge ligt in een beschermd natuurgebied. Het is een camping voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Een camping die met name veel tentkampeerders aan zal spreken. Met rugzak en wandelschoenen het Ilmtal verkennen of de Ilmfiet..
Mittleres Ilmtal
Oberhof Camping De camping Oberhof ligt in een idyllisch dal in het hart van het Thüringer Wald, slechts enkele kilometers verwijderd van het wintersportcentrum Oberhof. De lente is de mooiste tijd voor uitstapjes en wandelingen in de bossen. De zomermaanden ..
Oberhof Camping
Campingplatz Drei Gleichen Camping Drei Gleichen ligt op slechts een paar (auto)minuten van de A4 in een prachtig landschap. De naam van de camping verwijst naar drie burchten die d.m.v. een wandelroute met elkaar verbonden zijn. De camping is een ideaal startpunt voor het m..
Campingplatz Drei Gleichen
Campingplatz Rohrer Stirn Camping Rohrer Stirn te Meiningen is een mooie, rustig gelegen stadscamping. Naast de camping ligt een mooi wellnesscenter/hallenbad waar de campinggasten flinke korting krijgen. In de zomer is het buitenbad gratis toegankelijk voor campinggasten. ..
Campingplatz Rohrer Stirn
Camping Am Schwanenteich Aan de oostkant van oude Hanzestad Mühlhausen ligt landschappelijk zeer mooi gelegen de camping 'Am Schwanenteich'. Dit is het ideale uitgangspunt voor talrijke wandelingen in het Nationaal Park Hainich en het natuurgebied 'Eichsfeld-Hainich-Werrat..
Camping Am Schwanenteich
Waldcampingplatz Meyersgrund Sinds begin 2009 heeft camping Meyersgrund een nieuwe eigenaar en dat is te merken! Met behulp van het vaste team van medewerkers is er al veel veranderd. Ook de nieuwe eigenaar is behoorlijk aan het investeren. Zo zijn er zes nieuwe bungalows gebo..
Waldcampingplatz Meyersgrund
Rennsteig-Caravaning Valentinsteich Camping Valentinsteich is een kleine, gemoedelijke camping in het plaatsje Finsterbergen, middenin het prachtige Thüringerwald. Deze kleine, goed verzorgde camping (37 plaatsen) ligt naast een groot openluchtzwembad, een minigolfbaan en een kl..
Rennsteig-Caravaning Valentinsteich
Am Hünstein Op enkele kilometers van de A38 richting Leipzig ligt camping “Am Hünstein” in Nohra aan de rivier de Wipper. De camping ligt naast een groot openluchtzwembad en rondom een natuurlijke visvijver. De beheerder is de hele dag druk bezig de campi..
Am Hünstein