Ardèche, Frankrijk

Ardèche

Campings
52
Land
Frankrijk
Inwoners
286023
Oppervlakte
5529
Valuta
Euro

Kamperen op campings in de Ardèche

• Prachtige natuur
• Idyllisch landschap
• Bereikbaarheid van de Ardèche

Natuurschoon in de Ardèche

De Ardèche wordt gekenmerkt door de prachtige, groene natuur. Je treft er bergen en dalen, rivieren en kloven. Grote kans dat je dichtbij de camping beekjes met stroomversnellingen en watervallen aantreft, die soms overgaan in rustig kabbelende riviertjes. Ideaal om langs de oever te picknicken.

Idyllisch landschap

Het landschap is idyllisch en je kijkt je ogen uit. De vele rotspartijen en de rijk bloeiende goudgele brem op de hellingen zijn zeer imposant. Het gebied is afwisselend en ruig, en biedt voor iedere kampeerder wel iets moois. Hou je van rust en ruimte, of breng je liever actief je vakantie door in de natuur? Het kan allemaal in de Ardèche!

Bereikbaarheid van de Ardèche

Het département Ardèche maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes en ligt pal ten Westen van de Route du Soleil, ter hoogte van Valence en verder zuidelijk. Voor campingbezoekers is deze streek dus gemakkelijk bereikbaar, zowel met als zonder caravan/camper. De prachtige N- en D- wegen in Frankrijk zorgen voor aansluiting met dit gebied en bieden mogelijkheden voor dagelijkse uitstapjes met auto en fiets. Je hoeft je tijdens de kampeervakantie geen moment te vervelen, want niet alleen de campings maar ook de activiteiten in de omgeving zijn goed bereikbaar.
Domaine le Pommier Op het veelzijdige familiepark camping Domaine Le Pommier, voelt u zich snel thuis onder Nederlandse leiding. Werkelijk, deze camping biedt alles wat u nodig heeft. Of het nu cultuur, sport, recreatie of zalig nietsdoen betreft, het kan, met en zon..
Domaine le Pommier
La Roubine La Roubine is een mooie niet al te grote vijf*sterrencamping en ligt aan de Ardèche in een rustige omgeving. Het is een groene bloemrijke camping, waar elk denkbare accomodatie aanwezig is. De receptie is meertalig en de eigenaresse is Neder..
La Roubine
Beau Rivage Camping Beau Rivage is een familiecamping langs de rivier, met verwarmd zwembad en een pierenbad voor kinderen. Er zijn vlakke, grasrijke schaduwrijke plaatsen van 100 vierkante meter. De camping ligt dicht bij supermarkten en het centrum van Vallo..
Beau Rivage
Les Arches Camping Les Arches 4* is een camping met veel bomen en struiken. Hier kunt u genieten van het uitzicht, de vogels en de rivier. U wordt vriendelijk ontvangen door een Frans/Nederlands echtpaar. In de omgeving zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden..
Les Arches
Relais des Brison Deze camping staat niet voor niets ook in het boekje 100 rustieke campings in Frankrijk. Naast het rustieke vind je er nog veel terug van het oorspronkelijke en waan je je ver terug in de tijd. De dichtbij gelegen stadjes Joyeuse en Largentiè..
Relais des Brison
Les Coudoulets De camping dankt zijn naam, les Coudelets, aan de duizenden ronde keien, die naar beneden gesleurd worden door de Ardèche. Op camping Les Coudoulets is het goed toeven. Het is een mooie kindvriendelijke camping. Het sanitair is prima en eige..
Les Coudoulets
Camping Indigo Le Moulin De camping heeft een uitzonderlijke ligging aan de voet van de beroemde afdaling van de Ardèche en tevens aan de oever van de rivier met directe toegang tot het strand. Het dorp is op slechts 300 meter waar in de zomer talloze&nb..
Camping Indigo Le Moulin
Les Charmilles Camping les Charmilles, een middelgrote familiecamping onder Nederlandse leiding, heeft een rustige ligging in een prachtige omgeving. De camping is met name geschikt voor jonge gezinnen en actieve ouderen.
Het campingterrein, een oude kerse..
Les Charmilles
Domaine Arleblanc Een langgerekte camping met zowel schaduw, als zon en plaatsen aangegeven door bomen, die goed gesnoeid zijn en u verzekeren van een mooie grasrijke plaats. Met een prachtige bar en restaurant, waarvoor een groot terras, kunt u zo af en toe lekker ..
Domaine Arleblanc
Camping La Gare des Amis Een camping gelegen in fraai natuurgebied. Camping is voorzien van de noodzakelijke voorzieningen waarbij ook een zwembad onderdeel van uitmaakt. Voorzieningen als winkeltje voor dagelijkse voorzieningen ontbreekt. Op korte afstand vindt u echter ..
Camping La Gare des Amis