Ardèche, Frankrijk

Ardèche

Campings
51
Land
Frankrijk
Inwoners
286023
Oppervlakte
5529
Valuta
Euro

Kamperen op campings in de Ardèche

• Prachtige natuur
• Idyllisch landschap
• Bereikbaarheid van de Ardèche

Natuurschoon in de Ardèche

De Ardèche wordt gekenmerkt door de prachtige, groene natuur. Je treft er bergen en dalen, rivieren en kloven. Grote kans dat je dichtbij de camping beekjes met stroomversnellingen en watervallen aantreft, die soms overgaan in rustig kabbelende riviertjes. Ideaal om langs de oever te picknicken.

Idyllisch landschap

Het landschap is idyllisch en je kijkt je ogen uit. De vele rotspartijen en de rijk bloeiende goudgele brem op de hellingen zijn zeer imposant. Het gebied is afwisselend en ruig, en biedt voor iedere kampeerder wel iets moois. Hou je van rust en ruimte, of breng je liever actief je vakantie door in de natuur? Het kan allemaal in de Ardèche!

Bereikbaarheid van de Ardèche

Het département Ardèche maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes en ligt pal ten Westen van de Route du Soleil, ter hoogte van Valence en verder zuidelijk. Voor campingbezoekers is deze streek dus gemakkelijk bereikbaar, zowel met als zonder caravan/camper. De prachtige N- en D- wegen in Frankrijk zorgen voor aansluiting met dit gebied en bieden mogelijkheden voor dagelijkse uitstapjes met auto en fiets. Je hoeft je tijdens de kampeervakantie geen moment te vervelen, want niet alleen de campings maar ook de activiteiten in de omgeving zijn goed bereikbaar.
La Roubine La Roubine is een mooie niet al te grote vijf*sterrencamping en ligt aan de Ardèche in een rustige omgeving. Het is een groene bloemrijke camping, waar elk denkbare accomodatie aanwezig is. De receptie is meertalig en de eigenaresse is Neder..
La Roubine
Domaine le Pommier Op het veelzijdige familiepark camping Domaine Le Pommier, voelt u zich snel thuis onder Nederlandse leiding. Werkelijk, deze camping biedt alles wat u nodig heeft. Of het nu cultuur, sport, recreatie of zalig nietsdoen betreft, het kan, met en zon..
Domaine le Pommier
RCN la Bastide en Ardèche Met een prachtig, modern sanitair en een verwarmd zwembad, plaatsen van 100 m2 of meer, voorzien van water- en electrapunten. RCN la Bastide en Ardèche ligt op korte afstand van Vallon Pont d'Arc, de Cévennen en enkele bekende steden ..
RCN la Bastide en Ardèche
Beau Rivage Camping Beau Rivage is een familiecamping langs de rivier, met verwarmd zwembad en een pierenbad voor kinderen. Er zijn vlakke, grasrijke schaduwrijke plaatsen van 100 vierkante meter. De camping ligt dicht bij supermarkten en het centrum van Vallo..
Beau Rivage
Les Arches Camping Les Arches is een camping met veel bomen en struiken. Hier kunt u genieten van het uitzicht, de vogels en de rivier. U wordt vriendelijk ontvangen door een Frans/Nederlands echtpaar. In de omgeving zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden. C..
Les Arches
Les Charmilles Camping les Charmilles, een middelgrote familiecamping onder Nederlandse leiding, heeft een rustige ligging in een prachtige omgeving. De camping is met name geschikt voor jonge gezinnen en actieve ouderen.
Het campingterrein, een oude kerse..
Les Charmilles
Ardèche Camping Ardèche Camping ligt in een zeer bekende streek de Ardèche, waar deze camping een zeer centrale plaats inneemt en ook nog eens aan de rand van het mooie plaatsje Privas ligt. Alle excursies starten van dit centrale punt. Er is op Ardè..
Ardèche Camping
Le Petit Bois Camping Le Petit Bois ligt in het hart van de Ardèche op zo'n 800 meter van het centrum van Ruoms. Met een verwarmd zwembad, modern sanitair, rustig gelegen en vrijwel elke plaats schaduw en zon. Naast een buitenbad, is er ook een overdekt b..
Le Petit Bois
Domaine de L'Esquiras Camping Domaine de L'Esquiras ligt in de luwte van  Ruoms en Vallon Pont d'Arc, heeft jonge eigenaren en altijd bereid tot elke vorm van hulp. Camping Domaine de l'Esquiras is gemakkelijk bereikbaar via de D 579, heeft mooie zwemba..
Domaine de L'Esquiras
Domaine de la Sablière La Sablière viert in 2014 haar 40e verjaardag en is in de loop der jaren toonaangevend geworden onder de naturistencampings. Camping Domaine de la Sablière herbergt werkelijk alles. Veel privacy, 63 ha om te wandelen, stranden, mooie rivi..
Domaine de la Sablière