Welkom in Drôme

Drôme

Campings
45
Land
Frankrijk
Inwoners
Oppervlakte
Valuta
Euro

Kamperen op campings in het departement Drôme

Het departement Drôme maakt deel uit van de regio Rhône Alpes en dankt haar naam aan de ca. 110 km lange (oostelijke) zijrivier van de Rhône, aan de oostkant van de Autoroute du Soleil. Het gebied wordt wel aangeduid als de streek ‘waar Alpen en Provence elkaar ontmoeten’. En inderdaad, de Drôme biedt een grote variatie aan landschappen, flora en fauna. De vlakte in het westen van de Drôme ligt maar net 50 meter boven zeeniveau, terwijl de Vercors aan de oostkant toppen heeft van bijna 2500 meter hoogte.
Voor de kampeerder is er een ruime keuze aan campings in alle gewenste categorieën, van kleine ‘municipals’ en ‘campings à la ferme’ tot enorme vakantieparken. U kunt kiezen voor de drukte van gezinscampings met veel voorzieningen en animatie, maar ook voor de rust van een mooie eenvoudige camping in een schitterend natuurgebied.
De Drôme leent zich uitstekend voor een ontspannende vakantie met veel mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of te varen. Maar ook de meer geoefende actieve kampeerder kan zich uitleven in dit gebied met mountainbiketochten, watersporten (raften, kanoën) en bergsporten.
De Drôme is een gebied dat zich uitstekend leent voor een tussenstop van enkele dagen, wanneer u onderweg bent van of naar Zuid-Frankrijk. Maar steeds meer kampeerders ervaren het gebied ook als volwaardige vakantiebestemming, die (nog) niet is overspoeld door toeristen.

Flower Camping Le Château Camping Le Château was voorheen een gemeentecamping en ligt in Hauterives, in de streek van de beroemde postbode Le Facteur Cheval. de postbode die gedurende 33 jaar op zijn dagelijkse route stenen verzamelde en daarmee tot 1912 aan zijn '..
Flower Camping Le Château
Les Clos In de Drôme Provençale, vlakbij Nyons, ligt de mooie camping Les Clos aan de rivier de Eygues. De camping ligt aan de route van Gap naar Nyons, maar heeft een zodanige ligging dat men geen last heeft van de weg. In deze streek met ee..
Les Clos
Camping Les Ramières Ideaal voor gezinnen en sportievelingen die van natuur houden: zwemmen in de rivier, vissen, klimmen en prachtige wandelingen om te ontdekken. Breng een bezoek aan één van de pittoreske dorpjes en de Provençaalse markten, geniet van ..
Camping Les Ramières
Les Truffières Deze familiecamping in de Drôme heeft mooie grote plaatsen tussen eikenbomen. Een deel van de plaatsen ligt aan een lavendelveld. Het dorp Grignan ligt op 10 minuten lopen. In de omgeving van de camping zijn mogelijkheden voor paardrijden, gol..
Les Truffières
Champ La Chèvre Camping Champ la Chévre ligt in het grensgebied van drie departementen: de Hautes Alpes, de Isére en de Drôme. De camping ligt op 500 meter van de D 1075 (Grenoble-Sisteron) in een vlakte op 1000 meter hoogte met rondom prachtig zich..
Champ La Chèvre
Château de Galaure Château de Galaure is een gezellige, rustig gelegen en zeer groene familiecamping. Kinderen tot 16 jaar zullen zich op Château de Galaure uitstekend vermaken. Er zijn twee zwembaden met spannende waterglijbanen en er wordt een animatiepro..
Château de Galaure
L'Hirondelle Camping l'Hirondelle in de Drôme ligt aan de voet van de Vercors, en aan de rivier de Bez. De camping ligt helemaal in een bos. Kampeerders kunnen vanaf de camping wandelingen en fietstochten maken. Het stadje Die ligt op 10 kilometer. In ..
L'Hirondelle
Les Terrasses Provençales De camping is gelegen in het hart van de Drôme Provençale, ongeveer halverwege Nyons en Valréas.De Les Terrasses Provençales doet haar naam alle eer aan, er is een aanzienlijk hoogteverschil tussen de laagst- en de hoogstgelegen..
Les Terrasses Provençales
Flower Camping Les 4 Saisons Op ongeveer 5 minuten rijden van de A7, afslag 16 ligt camping les 4 Saisons. Deze terrassencamping met veel groen is gelegen aan de rand van de Drôme, vlakbij de stad Crest. De natuur is groots en niet overlopen door toeristen. Er liggen in ..
Flower Camping Les 4 Saisons
Camping La Poche Deze kleinschalige gemoedelijke familiecamping vlakbij het mooie dorpje Mirmande in het zuiden van de Drôme biedt prima voorzieningen in een rustige omgeving. De Nederlandse eigenaren hebben de camping in 1980 opgezet. De standplaatsen zijn..
Camping La Poche