Welkom in Engeland

Engeland

Engeland
Campings
347
Hoofdstad
Londen
Inwoners
50.714.000
Oppervlakte
130.395 km2
Valuta
Britse Pond

Campings in Engeland

• Londen
• Natuur
• Eten & Drinken

Natuur in Engeland

Engeland vormt samen met Schotland en Wales het Verenigd Koninkrijk. Het klimaat in er gematigd, in het zuiden zijn de temperaturen aanzienlijk hoger. Het landschap is indrukwekkend met glooiende heuvels en adembenemende kustlijnen.

Londen

De wereldstad Londen is ook zeker een bezoek waard. Neem een kijkje in de Londen Eye, het reuzenrad dat je op 135 meter hoogte de stad van een andere kant laat bekijken. Maar ook Buckingham Palace, de Big Ben en de Tower Bridge zijn highlights die je niet mag missen.

Eten & Drinken

Natuurlijk kennen we allemaal het English Breakfest met de witte bonen in tomatensaus. Maar heb je al eens een échte Fish ‘nd Chips gegeten? Of ga gezellig in de middag genieten van een Afternoon Tea, met allerlei lekkere zoete en hartige lekkernijen. Nog meer gezelligheid vindt je in één van de pubs rond de campings. 
Wood Farm Caravan Park Op een flinke helling ligt Woodfarm caravan Park, het is een van de afslagen van de rotonde aldaar. Overal zijn terrasjes, en enkele vlakke pleintjes, waarbij de stacaravans goed gescheiden zijn van de kampeerplaatsen. veel pl;aatsen zijn met half ..
Wood Farm Caravan Park
Colchester Camping De historische stad Colchester is 3 km vanaf Colchester camping. Op 2 km is een dierentuin. Sportcentrum is dichtbij. Speciale faciliteiten voor bootpassagiers (receptie laat open). Op korte afstand van Colchester camping ligt Mersea eiland, beroem..
Colchester Camping
Horam Manor Touring Park Horam Manor Touring Park is verdeeld in twee velden omgeven door bomen. Op het terrasgewijze ingedeelde voorste veld met verharde plaatsen staat ook het nieuwe toiletgebouw met royale douches. Het tweede toiletgebouw staat op het licht glooiende ac..
Horam Manor Touring Park
St. Mabyn Holiday Park ST. Mabyn Holiday Park (voorheen Glenmorris Park) is een vlakke, open camping met een ruim uitzicht en overwegend grasland met verharde plekken en wegen. Op de camping zijn een zwembad, een winkel, een speelkamer met t.v. en veel buitenspeelgelegen..
St. Mabyn Holiday Park
Riverside Plymouth Caravan Park Vlakbij Plymouth en toch zeer rustig. Een vlak ovaal grasterrein langs een riviertje, met veel bomen en omzoomd door bomen. Plaatsen zijn vaak half beton- half gras. Soms zijn er hagen tussen de plaatsen. In het riviertje kan men vissen. Bij de re..
Riverside Plymouth Caravan Park
Sandy Balls Holiday Centre Deze camping is onderdeel van een groot vakantie- en stacaravanpark, namelijk Sandy Balls Holiday Centre. De camping is verdeeld in verschillende velden waarvan sommige verboden zijn voor huisdieren. Het park heeft vele voorzieningen zoals een goed..
Sandy Balls Holiday Centre
Bishops Green Farm Campsite Camping Bishop Green farm is een eenvoudige boerencamping met ongeveer 30 staanplaatsen. De plaatsen zijn geschikt voor campers en caravans en zijn voorzien van electra. Het sanitair is nieuw en voldoet aan alle eisen. Er is mooi viswater bij de ca..
Bishops Green Farm Campsite
Golden Cap Holiday Park Een lange smalle toegangsweg leidt tot de golden cap. Uitzicht op zee, kustwandelpad, strand en heuvels.Mobilhomes en kampeerplaatsen zijn redelijk goed gescheiden. Achteraan terrassen met boomsingels eromheen, veel plaatsen zijn half grind- half g..
Golden Cap Holiday Park
Dandy Dinmont Camping & Caravan Park Camping Dandy Dinmont is als doortrekcamping gunstig gesitueerd bij een knooppunt van snelwegen. De kampeerplaatsen voor campers en caravans bevinden zich om en op een open vlak grasterrein, waar omheen ook een 15-tal privé stacaravans staan. Voor ..
Dandy Dinmont Camping & Caravan Park
Ashbourne Camping And Caravanning Club Site Ashbourne Camping and Caravanning Club Site is gelegen bij het Peakdistrict, wat een prachtige omgeving is om te verkennen. Vooral het Derwent reservoir is een schitterend meer om langs te fietsen of wandelen. Ook Carsington Water, wat een paar mil..
Ashbourne Camping And Caravanning Club Site

Praktische informatie

Een geldig paspoort is verplicht. Bestuurders van motorvoertuigen moeten een geldig rijbewijs, een kentekenbewijs en een groene kaart hebben. Wanneer je met een aanhangwagen of een caravan rijdt, dien je de papieren bij je hebben. Engeland is geen lid van de EU. De Britse Pond is de nationale munteenheid.
...