Welkom in Engeland

Engeland

Engeland
Campings
345
Hoofdstad
Londen
Inwoners
50.714.000
Oppervlakte
130.395 km2
Valuta
Britse Pond

Campings in Engeland

• Londen
• Natuur
• Eten & Drinken

Natuur in Engeland

Engeland vormt samen met Schotland en Wales het Verenigd Koninkrijk. Het klimaat in er gematigd, in het zuiden zijn de temperaturen aanzienlijk hoger. Het landschap is indrukwekkend met glooiende heuvels en adembenemende kustlijnen.

Londen

De wereldstad Londen is ook zeker een bezoek waard. Neem een kijkje in de Londen Eye, het reuzenrad dat je op 135 meter hoogte de stad van een andere kant laat bekijken. Maar ook Buckingham Palace, de Big Ben en de Tower Bridge zijn highlights die je niet mag missen.

Eten & Drinken

Natuurlijk kennen we allemaal het English Breakfest met de witte bonen in tomatensaus. Maar heb je al eens een échte Fish ‘nd Chips gegeten? Of ga gezellig in de middag genieten van een Afternoon Tea, met allerlei lekkere zoete en hartige lekkernijen. Nog meer gezelligheid vindt je in één van de pubs rond de campings. 
Teversal Camping And Caravanning Club Site Vanaf Teversal Camping and Caravanning Club Site zijn in de omgeving diverse marktjes te bezoeken onder andere Chesterfield en Sutton-in-Ashfield. In de omgeving van de camping zijn vele wandelingen mogelijk, waarvan sommigen een spoorlijntje volg..
Teversal Camping And Caravanning Club Site
Holmans Wood Tourist Park Holmans Wood ligt vrij dichtbij de grote weg en vlakbij Exeter. In principe ligt alles op een vlakke ring, rondom een sport- en speelterrein (volleynet, tennisnet). De plaatsen zijn vaak half gras- half grind, met soms kleine haagjes of grasperkje..
Holmans Wood Tourist Park
Rosewall Camping Op een grote helling, waar het onderaan wat vlak is, bevindt zich de camping, alles is gras. Het zijjn grote hellende velden, gescheiden door boomsingels. Voor men aan de ingang komt passeert men de paardrijgelegenheid. Er is goed sanitair, verdeel..
Rosewall Camping
Fell End Caravan Park Fell End Caravan Park is een grote camping midden in het bos met mooi wandelpark. Er zijn 3 eenvoudige blokhutten om te overnachten. Terrein is goed verlicht en er is een restaurant en een gezellige bar. Daarnaast is er een kleine winkel aanwezig v..
Fell End Caravan Park
Knaresborough CC Site Kamperen in Yorkshire op camping Knaresborough CC Site. De camping ligt in het Lower Nidderdale en biedt een toegangweg naar de Yorkshire Dales en de vele attracties van Noord-Engeland. Het terrein wordt omgeven door volwassen bomen en heggen en o..
Knaresborough CC Site
Lanyon Park Lanyon Park is een mooi aangelegde camping in een aantrekkelijke omgeving op ongeveer vijf kilometer van zee.Er is ruime gelegenheid voor sport en spel, zowel binnen als buiten. De camping heeft een overdekt zwembad en een bar. Het terrein is licht..
Lanyon Park
Cherry Hinton CC Site Kamperen vlakbij Cambridge op camping Cherry Hinton. De camping ligt in een oude uitgraving en is van wetenschappelijke waarde. Het landschap van de camping is zodanig vorm gegeven dat het de indruk wekt dat het midden in de natuur ligt en het is e..
Cherry Hinton CC Site
Goose Wood Holiday Park Kamperen in Yorkshire op camping Goose Wood Holiday Park. De camping is aangelegd op een vliegbasis uit WO II, dus het is een mooi vlak terrein waar later heel wat bomen en struiken aangeplant zijn. Het is nu een prettige beschutte camping. Er is ..
Goose Wood Holiday Park
Poolsbrook Country Park Caravan Club site Dit terrein is in september 2008 officieel geopend. Het terrein is gelegen in een te ontwikkelen landschapspark waar eens een kolenmijn was. De opzet is ultramodern en milieuwvriendelijk. Men maakt gebruik van aardwarmte en zonnepanelen. In noodgev..
Poolsbrook Country Park Caravan Club site
Highlands End Holiday Park 2 km buiten het dorp, kronkelweg omhoog, bevindt zich het 5 * complex. Na de receptie volgen rijen stacaravans, dan het campinggedeelte met uitzicht op zee. Het zijn graspleinen omringd door hagen, soms zijn plaatsen gescheiden door walletjes of he..
Highlands End Holiday Park

Praktische informatie

Een geldig paspoort is verplicht. Bestuurders van motorvoertuigen moeten een geldig rijbewijs, een kentekenbewijs en een groene kaart hebben. Wanneer je met een aanhangwagen of een caravan rijdt, dien je de papieren bij je hebben. Engeland is geen lid van de EU. De Britse Pond is de nationale munteenheid.
...