Welkom in Oostenrijk

Oostenrijk

Oostenrijk
Campings
306
Hoofdstad
Wenen
Inwoners
8.210.281
Oppervlakte
83.858
Valuta
Euro

Kamperen op campings in Oostenrijk

Wanneer u besluit te gaan kamperen op een camping in Oostenrijk bent u één van de miljoenen toeristen die dit land jaarlijks trekt. Of het nou winter is of zomer, er is altijd wel een camping te vinden waar u dat seizoen terecht kan. Indien u in de buurt van de Alpen kampeert, bevindt u zich in één van de bosrijkste gebieden van dit land, of zelfs van Europa. Hier kunt u in de winter natuurlijk de bekende wintersporten uitoefenen, door het hoge gebergte soms zelfs ook in de zomer. De natuurliefhebber onder de kampeerder zal een camping opzoeken rond één van de schitterende meren welke in het zuiden van Oostenrijk zijn gelegen. Verlaat de camping eens voor een bezoek aan Wenen, de opera-stad van Europa. Hier vermaakt u zich uren of dagenlang, dus zoek vooral een camping in de buurt van deze stad in Oostenrijk. Kortom, wanneer u besluit te kamperen op een camping in Oostenrijk dan weet u zeker dat u een fantastische kampeervakantie tegemoet gaat.


Grensdocumenten en geldzaken in Oostenrijk

Voor een bezoek aan Oostenrijk is een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Bestuurders van motorvoertuigen moeten een geldig rijbewijs, een kentekenbewijs en een groene kaart hebben. Als u met een aanhangwagen of een caravan rijdt, moet u de papieren bij u hebben. De in- en uitvoer van personen, geld, goederen en diensten is tussen de lidstaten van de Europese Unie vrij. De euro is het betaalmiddel.

Verkeer rondom de campings in Oostenrijk

Het wegennet in het hele land is van uitstekende kwaliteit. Er zijn Autobahnen en Schnellstrassen. Als u van deze wegen gebruik maakt, moet u in het bezit zijn van een vignet. Dat kunt u bij alle Oostenrijkse grensovergangen kopen, maar ook bij de ANWB en de TCB. Voor sommige tunnels en wegen moet nog apart tol worden betaald. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is 50 km/uur, buiten de bebouwde kom 100 km/uur en op snelwegen 130 km/uur. Maximumsnelheid auto met aanhanger/caravan buiten bebouwde kom 80 km/uur en op autosnelwegen 100 km/uur. Op een voorrangsweg in de bebouwde kom is het verboden te keren. In Wenen mag u niet claxoneren. Radardetectors in de auto zijn verboden. Mobiel bellen in de auto is alleen handsfree toegestaan. De breedte van de belading mag absoluut niet breder zijn dan de auto. Het is toegestaan in de caravan langs de weg te overnachten, maar dan mag de caravan niet worden losgekoppeld van de auto. Kampeerauto´s boven 3.500 kg dienen uitgerust te zijn met een GO-box.

Hulp bij pech onderweg in Oostenrijk

Bij pech kunt u bellen 120 (Internationale Reis- en Kredietbrief noodzakelijk). ANWB Steunpunt Munchen: (0049) 089 76 76 4170. Langs de weg staan de frequenties aangegeven van de radiozenders met verkeersinformatie.

Alarmnummers in Oostenrijk

Politie, brandweer en ambulance: 112.

Adressen voor toeristeninformatie over Oostenrijk

Oostenrijks Toeristenburo
Postbus 94285, 1090 GG Amsterdam
Tel. (0031) 020-468 4791
Website: www.austria.info/nl.
E-mail: amsterdam@austria.info

Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
BP 700, 1050 Brussel
Tel. (0032) 02-642 2212
E-mail: bruessel@austria.info

Telefoneren van en naar Oostenrijk

Telefoneren van Nederland en Belgie naar Oostenrijk: 00-43. Daarna netnummer zonder 0 en abonneenummer.
Telefoneren van Oostenrijk naar Nederland: 00-31. Daarna netnummer zonder 0 en abonneenummer.
Telefoneren van Oostenrijk naar Belgie: 00-32. Daarna netnummer zonder 0 en abonneenummer.

Bella Austria Camping Bella Austria ligt in een prachtige omgeving met veel groen, prachtige veldkleuren en koeien!

Camping Bella Austria, is een klein maar zeer betoverend Camping-Caravanpark, gelegen op 800 meter boven de zeespiegel. De natuur b..
Bella Austria
Komfortcamping Aufenfeld Dat camping Aufenfeld uniek is, wordt al bij het zien van de staplaatsen meteen duidelijk!
Staan-plaats en staan-plaats zijn niet altijd hetzelfde. Daarom biedt camping Aufenfeld u maar liefst 3 verschillende mogelijkheden aan. Graag zijn zi..
Komfortcamping Aufenfeld
Seecamping Berghof Aan de zuidelijke oever van de Ossiacher See ligt Seecamping Berghof. Voor de verwende kampeerder heeft Seecamping Berghof met alles er op en eraan, vanaf de terrassen een prachtige zicht op het uiterst heldere water van de Ossiacher See en de berg..
Seecamping Berghof
Seencamping Stadlerhof Wilt u actief aan de slag? U kunt fietsen, wandelen, zwemmen of rustiger genieten van het welness centrum op de camping. Het meer, direct aan de overkant van de weg is een van de warmste meren van Oostenrijk. Eigen zwembad (overdekt en onoverdekt) ..
Seencamping Stadlerhof
Schwimmbadcamping Mössler Schwimmbad-Camping Mössler is parkachtig aangelegd. Heeft overwegend Komfort-plaatsen, uitstekend sanitair en voor het seizoen 2014, een gloednieuw zwembad. Deze camping en haar omgeving biedt u vele recreatieve mogelijkheden. Verder treft u i..
Schwimmbadcamping Mössler
Camping Seehof Op de familie-vriendelijke 5-sterren "Camping & Appartementen Seehof" hebt een uitzicht over de eigen Reinthalersee of op de het prachtige Tiroler berglandschap. De plaatsen hebben allemaal een stroom- en TV-aansluiting. De meeste cam..
Camping Seehof
Panoramacamping Westendorf Op 22.000 m² biedt Panoramacamping Westendorf de gasten 140 staanplaatsen allemaal voorzien van stroom, gas-, water-, afvoerkanaal en tv aansluiting (26 zenders). Ook kunt u tennissen en minigolf spelen op ca. 500m. Er rijdt een gratis skibus ..
Panoramacamping Westendorf
Euro-Camp Wilder Kaiser EURO-CAMP "Wilder Kaiser", één van de modernste uitgeruste campings in de Alpen, waar u het leven en de sores van alledag ver achter u kunt laten. Relaxen, uitrusten, gewoon niets doen, of misschien toch actief zijn tijdens de v..
Euro-Camp Wilder Kaiser
Camping Sennalpe Welkom aan de prachtig gelegen Plansee (Tirol / Oostenrijk) de perfecte plek voor een ontspannen, sportieve en avontuurlijke vakantie-ervaring ... De idyllisch gelegen Camping Sennalpe aan het einde van de Plansee met ruime plaatsen, meteen achter..
Camping Sennalpe
Sportcamp Woferlgut Het sportcamp Woferlgut is een van de betere campings van Europa! Ontspan en geniet! Sportcamping Woferlgut ligt te midden van het sprookjesachtige landschap van Europasportregio Zell am See, Kaprun en het Nationaalpark Hohe Tauern. Deze ruim aange..
Sportcamp Woferlgut
...