Welkom in Ardennen

Ardennen

Campings
32
Land
Luxemburg
Inwoners
73.508
Oppervlakte
1157,24
Valuta
Euro

Kamperen op campings in de Luxemburgse Ardennen

 

De Luxemburgse Ardennen vormen voor de actieve kampeerder een waar paradijs. De Ardennen omvat de regio die vanaf “Nordstad” ook wel “Oesling” genoemd wordt. Hier bevinden zich diverse natuurparken en een indrukwekkend bovenstuwmeer. Ook treft u in de Luxemburgse Ardennen het Ourvallei. Omdat rondom de campings in de Ardennen veel goede wandelwegen zijn uitgezet, zal de wandelaar zich zeker op z’n gemak voelen tijdens de kampeervakantie. U verlaat de camping en bevindt zich direct in een afwisselend gebied met een buitengewoon schitterende natuur. De natuurliefhebber zal zich met de Mountainbike of wandelend uistekend vermaken. Ook voor de Nordic-Walker is het gebied uitstekend geschikt. Zoek een camping in dit gebied en u weet zeker dat u het natuurschoon snel zult treffen.

 


Wandelingen rondom de campings in de Luxemburgse Ardennen

 

Wanneer u in de Luxemburgse Ardennen komt kamperen om te wandelen zult u een zeer diverse natuur aantreffen.  In de lente zijn steile hellingen bedekt met brem, terwijl in de herfst prachtige kleuren worden tentoongespreid over deze hellingen. Verlaat uw camping voor een wandeling en u zult dit mede kunnen aanschouwen. Wandel over uitgestrekte velden en langs leisteenrotsen. Begin bij de poort van de Ardennen, rondom “Nordstad”. U vindt op de website een camping in dit gebied waar u gedurende uw vakantie kunt kamperen. Trek vervolgens langs de Sauer, de Alzette en de Wark. Hier treft u diverse dorpen en steden waar veel cultuur en geschiedenis tot u kunt nemen.  U waant zich in een andere wereld wanneer u de kastelen en burchten bezoekt die u tijdens uw wandelingen treft. Deze bezienswaardigheden zijn natuurlijk ook op uw trips vanaf de camping te bezoeken. Kortom, wanneer u besluit te kamperen op één van de campings in de Luxemburgse Ardennen, dan weet u zeker dat u een fantastische kampeervakantie tegemoet gaat.

 

Kautenbach Als u aankomt bij de hoger gelegen receptie en het restaurant zal u in de eerste plaats het fenomenale uitzicht opvallen dat u hebt op de camping  vanuit het restaurant en het terrasje.
Het restaurant is prachtig en ademt, samen met de ..
Kautenbach
Fuussekaul Camping Fuussekaul is het hele jaar geopend.
De camping heeft ruime plaatsen ( 100 tot 115 m2) tussen een variatie aan bomen en struiken, zodat er wat te kiezen valt. Zonnig of juist schaduwrijk.
Elke plaats heeft minimaal 6 amp..
Fuussekaul
Camp de l'Our Het bijzonder aantrekkelijke stadje Vianden beschikt over een schitterend kasteel en enkele musea. Een leuke attractie is de stoeltjeslift die stijgt tot 450 meter van waaruit je schitterende panorama's hebt. Het stadje beschikt over een ..
Camp de l'Our
Du Moulin In de rivier kunnen de kinderen heerlijk baden, spelen en ravotten.
De Sûre is in de zomermaanden ondiep, zodat ouders zich geen zorgen hoeven te maken.
De omgeving heeft een goed mountainbikegebied.
Niet ver van de campi..
Du Moulin
Kaul Camping Kaul ligt tussen de bossen en de heuvels van de Luxemburgse Ardennen. Op slechts 500 meter van het stadje Wiltz met een hoogteligging tussen 320 en 500 meter.
In het gemeentelijke park liggen onder meer een tennisbaan en een beachvol..
Kaul
Du Barrage De toeristische plaatsen liggen vooral aan het riviertje, in een lang lint.
Aan het eind een speelweide.
Leuk om op zonnige dagen langs kampeerplaatsen en rivier te wandelen, alsof u op een boulevard loopt.
De camping heeft een..
Du Barrage
Tintesmühle Camping Tintesmühle wordt geleid door een vriendelijke familie, die ook nog redelijk Nederlands spreekt.
Tintesmühle ziet er uit als een plaatje uit een sprookjesboek. Prachtig gelegen in een dal. Een prettige plek om vooral te gen..
Tintesmühle
Camping Ettelbruck Camping Ettelbruck (voorheen Camping Kalkesdelt) is één van de populairste campings in de regio. En die populariteit is groeiende dank zij de enthousiaste leiding van de camping! 
Ettelbruck is een aantrekkelijke camping, aang..
Camping Ettelbruck
Walensbongert Camping Walensbongert wordt prima geleid door een enthousiaste Nederlandse vrouw, soms geassisteerd door twee tienerdochters.
Eén van die dochters is een enthousiast paardrijdster. Zij organiseert soms trips voor paardenliefhebbers/pa..
Walensbongert
Trois Frontières Camping Trois Frontières heeft modern en goed sanitair en is op een wijze uitgerust die past bij een veel grotere camping.
Er is een speeltuintje met veel houten speeltuig en onder meer een spannend boomhutje. Ook heeft men, opge..
Trois Frontières