Epirus

Griechenland

Campen auf Campingplätzen in Epirus

Kamperen op campings in Epirus

Kamperen op één van de campings in Epirus is genieten van zon, zee, strand, ruige bergen, diepe ravijnen, pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes, mountainbiken, prachtige wandelgebieden, vissen in zee vanaf het strand en vissen in bergbeken. Het bezoeken van archeologische opgravingen, musea en byzantijnse kloosters en kerken behoort ook tot de mogelijkheden. Kamperen op één van de campings in Epirus is iedereen aan te bevelen.

De regio Epirus is uitermat ...

Kamperen op campings in Epirus

Kamperen op één van de campings in Epirus is genieten van zon, zee, strand, ruige bergen, diepe ravijnen, pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes, mountainbiken, prachtige wandelgebieden, vissen in zee vanaf het strand en vissen in bergbeken. Het bezoeken van archeologische opgravingen, musea en byzantijnse kloosters en kerken behoort ook tot de mogelijkheden. Kamperen op één van de campings in Epirus is iedereen aan te bevelen.

De regio Epirus is uitermate geschikt om te kamperen

Epirus, één van de 13 Griekse regio’s ligt in het noordwesten van Griekenland en heeft een oppervlakte van ca 9200km2. Epirus grenst in het noorden aanAlbanië, in het oosten aan West-Macedonië, in het zuiden aan West-Griekenland en in het westen aan de Ionische zee.

Voor de westkust liggen enkelen van de Ionische eilanden. Het land is ruig en bergachtig. Het machtige ongenaakbare Pindos gebergte loopt van noordwest naar zuidoost. De regio Epirus is uitermate geschikt om te kamperen want er zijn legio campings te vinden. De meeste campings vindt u langs de kust, in het binnenland zijn er weinig campings.

De kust van Epirus is geschikt voor strandvakanties. Op enkele plaatsen zijn er voorzieningen in de vorm van strandstoelen, parasols, verhuur van waterski’s en bootjes. Vele stranden zijn nog ongerept en nog niet door het massatoerisme ontdekt. De strandrecreatie concentreert zich voornamelijk rondom Parga en Sivota. Hier bevinden zich ook de meeste disco’s en bars. De schilderachtige baaien lenen zich uitstekend om te duiken en snorkelen. Weer eens wat anders, want zo geniet u tijdens uw vakantie van een prachtig uitzicht onder water.

Bezienswaardigheden vanaf uw camping in Epirus

Tijdens uw kampeervakantie in Epirus heeft u de mogelijkheid diverse bezienswaardigheden te bezoeken. De meeste bezienswaardigheden liggen in de omgeving van een camping. Een van de hoogtepunten om te bezoeken is het antieke theater van ‘Dodóni’. Deze orakelplaats dateert van ca 1000 v.Chr. en is zelfs ouder dan het orakel van Delphi. Het terrein ligt ca 25km ten zuidwesten van Ioannina.

Ioannina is ook een bezoek waard. Deze universiteitstad aan het ‘Pamvótis’ meer heeft een aardige boulevard aan het meer. Overblijfselen en restanten uit de tijd van de Turkse overheerser en tiran ‘Ali Pasha’ zijn nu te bezichtigen. Zowel op het eiland in het meer als in de ommuurde oude binnenstad zijn enkele musea en oude moskeeën te bezoeken.

Bezoek de ‘Zagória’ dorpen en de ‘Vikos-kloof’ vanaf uw camping in Epirius

Een ander hoogtepunt wat u tijdens uw vakantie op een camping in Epirus kunt bewonderen zijn de zogenaamde 45 ‘Zagória’ dorpen. Deze dorpen liggen ca 25km ten noorden van Ioannina en liggen verspreid in het noordelijke deel van het Pindos gebergte. Zagória wordt doorkliefd door de diepste kloof ter wereld, de circa 10km lange ‘Vikos-kloof’. Deze kloof met wanden tot circa 1000m hoogte doorsnijdt het Nationale park Vikos-Aóös.

In de uitgestrekte wouden van het Pindos-gebergte komen nog grijze wolven en bruine beren voor. In vele dorpen worden de ‘Achontika’(landhuizen) omgebouwd tot hotel of B&B. Een uitstekend gebied dus voor de bergwandelaars en klimmers. De streek is ook beroemd om de vele oude stenen boogbruggen waarvan enkele fraaiste exemplaren zijn te vinden bij het dorp Kípoi.

Wat te weten over kamperen en de campings in Epirus

Er zijn enkele zaken die u dient te weten over kamperen en de campings in Epirus. De meeste campings in Epirus liggen langs de kust en zijn uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor bezoekjes aan het achterland. Op een enkele na zijn het allen kleinschalige campings met tussen de 50 en 100 plaatsen. De eigenaar/beheerder en zijn familie zullen het u aangenaam naar de zin proberen te maken en daar waar nodig zal men u hulp bieden. De ondergrond van de terreinen is rotsachtig en de plaatsen worden vaak van rieten matten voorzien voor de nodige schaduw.

Vele campings hebben ook natuurlijke schaduw van bomen en struiken. De stadscamping in Ioannina is uitermate geschikt als uitvalsbasis voor tochten in de bergen en naar de Vikos-kloof en naar het antieke theater van ‘Dodóni’. Als u in juli-augustus wilt kamperen in Epirus dan is reserveren zeker aan te raden.

Suchen

Beliebte Filter
Beliebte Länder
Beliebte Regionen
Campingplatzumgebung
Unterkunft
BestDeal Camping
Campingtyp
Ausstattung
Erholung
Schwimmen

6 empfohlene Campingplätze in Epirus

In einer der schönsten Gegenden von Griechenland finden Sie Camping Valtos. In der Nähe der Stadt Parga und nur 100 Meter vom Strand von Valtos entfernt. Der Campingplatz ist mit allen modernen Einrichtungen ausgestattet. Die Zitronen- und Olivenbäume bieten ausreichend Schatten auf dem Grundstück. Vom Campingplatz au ... WEITERLESEN
Camping Kalami Beach ist ein schöner Familiencampingplatz im Nordwesten der Region "Epirus" und ist nur ca. 6 km vom Hafen von Igoumenitsa entfernt. Camping Kalami Beach besteht aus mehreren Terrassen, so dass viele Orte einen schönen Blick über die Bucht bieten. Es gibt viel Schatten von Bäumen. Die Straßen sind gep ... WEITERLESEN
Elenas Campingplatz ist ein schöner Familiencampingplatz und liegt direkt an einem Kieselstrand, im Nordwesten der Region "Epirus" und ist nur ca. 8 km vom Hafen von Igoumenitsa entfernt. Elenas Camp besteht zum Teil aus Terrassen. Auf der Meerseite ist auch ein flaches Gelände, das direkt an den Strand grenzt. Es gibt ... WEITERLESEN
Camping Nautilus liegt etwa 12 km südwestlich von Igoumenitsa. Es ist ein ruhig gelegener Terrassencampingplatz. Die sanitären Einrichtungen wurden 2010 teilweise renoviert. Die meisten Einrichtungen, wie der Swimmingpool und der kleine Laden, sind erst im Juli / August in Betrieb. In der kleinen Stadt Plataria, die zu ... WEITERLESEN
Camping Enjoy Lichnos ist ein Campingplatz am Strand im Norden von Griechenland an der Westküste. Saubere Sanitäranlagen, ein großer Laden und ein gutes Restaurant gehören zu diesem schön gelegenen Campingplatz. Nur 5 Minuten mit dem Auto von der sehr malerischen Stadt Parga. Die Zufahrtsstraße ist schmal, aber wenn ... WEITERLESEN
Stadtcamping am Ufer des Pamvotis-Sees, auf dem Ruderclubgelände. Ausgezeichnet als Ausgangspunkt für Besuche in der Vikos-Schlucht, Dodoni und Ioannina. WEITERLESEN

 

Camping in anderen Regionen Griechenland

Campingnavigator Produkte

Campingführer

Mehr als 223 Campingführer.

Total frei!

Themenführer

Entscheiden Sie sich für Radfahren oder Wandern?

Ontdek Magazine

Ontdek Magazine. Auf Papier und online!

Newsletter

Möchten Sie wirklich gute Camping-Tipps erhalten?

Best Deal Campingkarte

Das Best Deal auf Hunderten von Campingplätzen in Europa

Campingnavigator Produkte