Macedonië, Thracië, Thassos, Chalkidiki

Griechenland

Campen auf Campingplätzen in Macedonië, Thracië, Thassos, Chalkidiki

Kamperen op campings in Macedonië en Thracië

Kamperen in Macedonië en Thracië  kunt u op één camping, maar wij raden u een kampeerreis met caravan of camper aan, langs meerdere campings. Reizen naar de districten Macedonië en Thracië in het noorden van Griekenland is niet alleen kiezen voor ontspanning en cultuur. Een kampeervakantie in dit deel van Griekenland is een absolute aanrader.&nbs ...

Kamperen op campings in Macedonië en Thracië

Kamperen in Macedonië en Thracië  kunt u op één camping, maar wij raden u een kampeerreis met caravan of camper aan, langs meerdere campings. Reizen naar de districten Macedonië en Thracië in het noorden van Griekenland is niet alleen kiezen voor ontspanning en cultuur. Een kampeervakantie in dit deel van Griekenland is een absolute aanrader. 

Aan deze Griekse kusten ontdek je talrijke grote en kleine zandstranden en azuurblauwe waters. Bezoek de interessante steden van Macedonië en Thracië. Ontdek de vele musea, kloosters en historische opgravingen. Wandelaars en natuurliefhebbers vinden in dit bergachtig gebied van Griekenland veel mogelijkheden om tijdens de vakantie hun hobby uit te oefenen. 

Rondreizen langs de campings in Macedonië en Thracië

Langs de campings in Macedonië en Thracië kunt u een geweldige rondreis maken. Zo begint uw vakantie op de Olympos en kunt u uiteindelijk genieten in Alexandroupolis. Starten kunt u aan de voet van de Olymposberg. Rij over Thessaloniki naar het schiereiland Halkidiki met Kassandra, Sithonia en Athos. Steek verder door om uw kampeervakantie te vervolgen naar Kavala. Verblijf met de camper, caravan of tent op het groene eiland Thassos.  Eindig uw rondreis dan helemaal in het oosten, in Alexandroupolis.

 

De reis naar campings in Macedonië en Thracië

Voor u als kampeerder is het handig te weten hoe u met uw camper of caravan naar Macedonië en Thracië kunt reizen.

Eén manier om in Griekenland te geraken is reizen tot de Italiaanse haven van Venetië of Ancona.

Met een ticket “Camping on board” reis je met de Ferryboot  naar Patras of Igoumenitsa in Griekenland. Kies je voor Igoumenitsa dan brengt de nieuw aangelegde autostrade u nu zonder problemen over de Katarapas naar Macedonië en Thracië. Een andere optie is over land reizen door voormalig Joegoslavië tot Thessaloniki. Van hieruit kunt u kiezen. U reist ofwel richting de Olymposberg, ofwel richting Halkidiki en Thracië.  Mits u voldoende tijd heeft, kunt u beide combineren.

 Het mooie is dat, eenmaal aangekomen in Griekenland, er voldoende campings te vinden zijn voor kort of lang verblijf. U kunt meteen beginnen met kamperen en genieten van de Griekse sfeer.


Uitstapjes vanaf uw camping op de Olymposberg

Een kampeervakantie op één van de campings gelegen in de schaduw van de Olymposberg biedt niet alleen mooie zandstranden maar is ook een ideale uitvalbasis voor het wandelen in het natuurpark van de Olymposberg. Er zijn vanaf uw camping dan ook verscheidene uitstapjes te maken. Breng dus vanaf uw camping een bezoek aan de historisch waardevolle plaatsen Dion en Vergina. 

De antieke stad Dion met zijn archeologisch park is nog niet overdreven toeristisch. Geniet er van de rust en maak een wandeling door de site met zijn opgravingen. Een deel ervan  is ondergelopen waardoor er vijvers zijn ontstaan die bevolkt zijn met padden en kikkers. De combinatie water en de ruïnes zijn de moeite om te zien.

In Vergina vindt u één van de belangrijkste ontdekkingen van de 20ste eeuw. Hier werden in 1977 twee ongeschonden antieke koningsgraven blootgelegd. Het ene graf is van Philippus II vader van Alexander de Grote en het andere is ironisch genoeg dat van Alexander IV, moordenaar van de kinderen van Alexander de Grote.

 

Kamperen op campings op Chalkidiki

Ten oosten van Thessaloniki ligt het schiereiland Chalkidiki met zijn drie landtongen. Kassandra, Sithonia en Athos. In de volksmond worden ze ook wel als de drie vingers omschreven. Op Chalkidiki liggen verschillende campings waar u heerlijk kunt kamperen. Kassandra is zeer toeristisch en druk. Het uitgaansleven is er zeer goed. Toch zijn er nog veel kleine strandjes om te ontdekken. Voor de inwoners van Thessaloniki is dit dé streek om het weekend en de zomervakantie door te brengen. 

Sithonia, gelegen op de middelste vinger van Chalkidiki, en is groen en rustig. De campings zijn er gelegen midden in de natuur. U kunt er fietsen of wandelen in de natuur, zwemmen in heerlijk water of zonnen op het strand. 

Athos, of zoals de Grieken eerbiedig zeggen Ayios Oros (Heilige Berg), is een monnikenstaat en bekend door zijn kloosters en het verbod voor zowel vrouwen als vrouwelijke dieren om het gebied te betreden. Excursies met bootjes worden dagelijks georganiseerd. Al moeten die dan wel een eind van de kust weg blijven.

 

Kamperen bij Kavala in Macedonië

Indien u toch in Macedonië op vakantie bent, is het aan te raden eens in de buurt van de bijzondere stad Kavala te gaan kamperen. 

Kavala ligt als een amfitheater aan de zee. Het westelijke gedeelte heeft mooie winkelstraten om te shoppen. De kleine straatjes in het oostenlijk gelegen oude stadsgedeelte leiden je naar het Huis van Mehmet Ali en het Turkse bouwwerk Imaret. Naast de vissershaven in het centrum is er ook een kleine haven ten oosten van de stad waar je fantastisch goed kunt eten in traditioneel Griekse tavernas.

De enige camping ligt op enkele kilometer ten westen van Kavala. Deze camping is gelegen op een resort met bars, zwembaden en restaurant. Vanaf deze camping kun je een bezoek brengen aan de markten in Drama en Xanti. Vooral de markt van Xanti doet zeer oosters aan. De historische stad Filipi ligt op een twintig kilometer ten noordoosten van Kavala.

 

Kamperen op campings op Thassos

U dient tijdens uw vakantie ook zeker eens het eiland Thassos aan te doen. De overzet naar Thassos neemt u het best vanaf Keramoti. De oversteek duurt maar een goed half uur. Aankomen op Thassos doet u in de gelijknamige stad. Thassos is niet alleen de naam van het eiland maar ook de naam van de hoofdstad. De Grieken gebruiken meestal de oude naam Limenas. Dit groene eiland heeft een 100km lange baan die het hele eiland rond gaat. Hier kun je zeer veel pittoreske haventjes en tal van strandjes vinden. Het bergachtig binnenland leent zich voor lange wandelingen of een jeepsafari. 

 

Kamperen bij Alexandroupolis in Thracië

Alexandroupolis is de hoofdstad van het district Thracië en ligt maar 25 km van de Turkse grens. Om deze stad nader te bezichtigen kunt u het best in de nabijheid een nacht kamperen. Het is er leuk om in de stad te winkelen. Aan de haven is er op donderdag voormiddag een grote markt. Bezoek er s’avonds achter de boulevard de smalle straatjes met vele kleine winkeltjes en terrasjes waar je ook heerlijk Grieks kunt eten. 

Over campings en kamperen in Macedonië en Thracië

Er zijn enkele zaken die handig zijn om te weten over de campings in Macedonië en Thracië. De campings in Macedonië en Thracië zijn allen gelegen aan de zee. Zoek een schaduwrijk plaatsje en plons het blauwe water in. De kampeerplaatsen bieden aan allen het comfort van mooie stranden om met het hele gezin te genieten van een zonnige droomvakantie. Geniet in de taverna van typisch Griekse gerechten en haal ‘s morgens vers brood in het campingwinkeltje.

Ook de Grieken brengen hun weekends en zomervakantie graag door op een camping. Vooral tijdens de maand augustus is het dan zeer druk. In deze periode is het best contact op te nemen met de camping om een plaatsje te reserveren. Mei, juni en september daarentegen zijn zeer rustige maanden en in deze periode kunt u meestal kiezen waar u wilt staan met de tent, caravan of camper.

Suchen

Beliebte Filter
Beliebte Länder
Beliebte Regionen
Campingplatzumgebung
Unterkunft
BestDeal Camping
Campingtyp
Ausstattung
Erholung
Schwimmen

32 empfohlene Campingplätze in Macedonië, Thracië, Thassos, Chalkidiki

Der griechische Campingplatz Olympos-Beach in Plaka Litochorou ist ein gepflegter Campingplatz mit geräumigen Stellplätzen für die Camper. Auf dem Campingplatz finden Sie teilweise Schatten durch Bäume und die meisten Orte sind nicht begrenzt. BBQ und ist aber nur mit Gas erlaubt. Das Badezimmer ist etwas veraltet, i ... WEITERLESEN
Camping Castello liegt direkt an einer Bucht mit einem schönen Strand an der Westküste der Halbinsel Sithonia in ca. 3 km Entfernung. nördlich des gemütlichen Neos Marmaris. Es ist ein einfacher Campingplatz mit nur 25 touristischen Orten. Die meisten und schönsten Orte wurden von den Griechen eingenommen. Der Touris ... WEITERLESEN
Camping Daedalos liegt an der Westküste der schönen Insel Thassos. Es ist ein schmaler Campingplatz, so dass fast alle Stellplätze (teilweise) Meerblick haben. Direkt vor der Tür befindet sich ein Sandstrand mit teilweise großer Liegewiese. Diese Liegewiese ist ein moderner Spielplatz für die Kleinen. Ein Teil des C ... WEITERLESEN
Dieser schön gelegene Campingplatz mit Miet- und Hotelunterkunft liegt direkt am Sandstrand, nur wenige hundert Meter vom Schloss Platamon entfernt. Die Familie tut sehr viel, um es den Besuchern so angenehm wie möglich zu machen. Die Stellplätze sind gut markiert und es gibt viele große Laubbäume. Es gibt auch ein p ... WEITERLESEN
Camping Kouyoni liegt am Rande des Dorfes Gerakini, an der Küstenstraße zwischen den Halbinseln Kassandra und Sithonia in einer Entfernung von ca. 65 km. vom Flughafen von Thessaloniki. Es ist ein kleiner und gemütlicher Strandcampingplatz mit einer umfangreichen Bungalowvermietung. Der Campingplatz wird von der Famili ... WEITERLESEN
Camping Ouzouni befindet sich in Nea Moudania, ca. 50 km. südlich von Thessaloniki, am nördlichsten Teil der westlichsten Halbinsel von Chalkidiki: Kassandra. Dieses Camp wird von Dimitri Ouzounis und seiner englischen Ehefrau betrieben. Die Amtssprache ist Griechisch, Englisch und Deutsch. Dimitri hat auf Griechisch Id ... WEITERLESEN
Thalatta Kalamitsi Village Camp befindet sich an der SE. Seite davon Halbinsel Sithonia, an einer schönen Bucht mit weißem Sand und klarem Wasser, in einem wunderschönen Naturschutzgebiet, in der Nähe der gemütlichen Stadt Kalamitsi. Die Die meisten Stellplätze bis zum Strand sind geräumig und haben die Wahl vi ... WEITERLESEN
Batis Multiplex ist eine komplette und trendige Strandanlage direkt an der Küstenstraße an der Westseite von Kavala. Camping Batis ist ein Teil davon. Der gesamte Komplex ist ferner aus drei Restaurants, eine Open Air Bühne am Strand, und ein Paar von Stäben mit den notwendigen Luxus Terrassen in verschiedenen Stilen ... WEITERLESEN
Camping Akti Retzika hat ein frisches Aussehen mit einem schönen Eingang. Die Anlage ist weitgehend gepflegt und vor allem Gras, Pflanzen und Blumen sind gut vertreten. Der Campingplatz ist nur durch eine unbefestigte Straße vom Strand getrennt. Die Lage des Campingplatzes ist etwas isoliert, da es in der Nachbarschaft ... WEITERLESEN
Camping Porto Elea befindet sich in einer kleinen, charmanten Bucht mit kristallklarem Wasser, wo neue Sonnenliegen einladend erwartet werden. Der Campingplatz wurde 2010 von einer Gruppe von hart arbeitenden und motivierten Menschen gründlich und geschmackvoll renoviert. Camping Porto Elea unterscheidet sich von den mei ... WEITERLESEN