Zentral Griechenland

Griechenland

Campen auf Campingplätzen in Zentral Griechenland

Kamperen op campings in Centraal Griekenland

Kamperen op campings in Centraal Griekenland is genieten van pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes en prachtige wandelgebieden. Kamperen op campings in Centraal Griekenland is een ideaal idee als u houdt van Archeologische bezienswaardigheden, byzantijnse kloosters en kerken, kastelen en forten, natuurschoon, beboste bergen en imposante ravijnen.

Maar ook als u weg bent van weidse valleien die worden gekenmerkt door olijfbomen en cipressen is kamperen in Centraal Griek ...

Kamperen op campings in Centraal Griekenland

Kamperen op campings in Centraal Griekenland is genieten van pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes en prachtige wandelgebieden. Kamperen op campings in Centraal Griekenland is een ideaal idee als u houdt van Archeologische bezienswaardigheden, byzantijnse kloosters en kerken, kastelen en forten, natuurschoon, beboste bergen en imposante ravijnen.

Maar ook als u weg bent van weidse valleien die worden gekenmerkt door olijfbomen en cipressen is kamperen in Centraal Griekenland iets voor u. ’s Morgens skiën op de hellingen van de Parnassos en ’s middags zwemmen in de Korinthische Golf maken kamperen in Centraal Griekenland ook in de winter tot een bijzondere gebeurtenis. Als u gaat kamperen op campings in Centraal Griekenland is er voor ieder wat wils.

De regio Centraal Griekenland leent zich prima voor kamperen

De regio Centraal Griekenland beslaat de gehele breedte van het vasteland inclusief het eiland Evia. Centraal Griekenland wordt in het noorden begrensd door Epiros en Thessalië. In het zuidoosten door Attica en in het zuiden door de Korinthische Golf. In het westen grenst het aan de Ionische zee.

Het eiland Evia ligt voor de oostkust en de Ionische eilanden Lefkas en Kefaloniá liggen voor de westkust. Door de enorme verscheidenheid aan stranden, baaien, bergen, meren en eilanden is Centraal Griekenland uitermate geschikt om te kamperen. Op enkele plaatsen langs de kusten zijn er voorzieningen in de vorm van strandstoelen, parasols, verhuur van waterski’s en bootjes.

Veel kleine stranden zijn ongerept en nog niet door het massatoerisme ontdekt. De strandrecreatie concentreert zich voornamelijk rondom de toeristische accommodaties en de grotere plaatsen. Hier bevinden zich ook de meeste disco’s en bars. De schilderachtige baaien lenen zich uitstekend om te duiken en snorkelen. Trekt u hierheen met caravan of camper, dan weet u zeker dat u een geslaagde kampeervakantie tegemoet ziet.

Archeologische en byzantijnse bezienswaardigheden vanaf uw camping in Centraal Griekenland

Tijdens uw kampeervakantie in Centraal Griekenland heeft u de mogelijkheid diverse archeologische en byzantijnse bezienswaardigheden te bezoeken. Archeologische en byzantijnse vondsten zijn onder andere te vinden in Delphi, Thebe, Arachova en Distomo. De byzantijnse kloosters en kerken vindt u door heel het gebied en bovendien heeft iedere plaats van betekenis ook een museum. De archeologische vondsten en het orakel van Delphi zijn wereldberoemd en worden het gehele jaar door druk bezocht.

Het byzantijnse klooster in Distomo, Ossios Loukas, is een heiligdom dat wordt bezocht door pelgrims uit heel Griekenland. Bij Thermopylae staat het monument van koning Leonidas die met 300 Spartanen heroïsch verzet boodt tegen de Perzen.

Bezoek de hoogtepunten van Centraal Griekenland

Een van de hoogtepunten van Centraal Greiekeland is natuurlijk Delphi, in de oudheid een van de beroemdste cultusplaatsen van de god Apollon en het meest bezochte en gerespecteerde orakel van de gehele oudheid. Het eiland Evia, het zichtbare fenomeen van eb en vloed, het water stroomt eerst noordwaarts en daarna zuidwaarts. De hedendaagse deskundigen hebben hier tot op heden geen verklaring voor kunnen vinden.

Het uiterste westen, de pittoreske dorpjes langs de Korinthische golf, de vlakten bij Mesolóngi, de dorpjes langs de Ionische zee en de Ambrakische Golf, zoals Amfilochía en Agrinion zijn ook zeker het bezoeken waard. Vind een camping in de buurt van deze hoogtepunten en u zult zich deze vakantie nog zeker lang herinneren.

Wat te weten over kamperen en de campings in Centraal Griekenland

Wanneer u gaat kamperen op één van de campings die Centraal Griekenland rijk is, zijn er een aantal zaken die handig zijn om te weten. De meeste campings liggen langs de kusten en zijn uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor bezoekjes aan het achterland.

In het binnenland zijn enkele campings bij Delphi en aan de Ambrakische Golf. Op een enkele na zijn het allen kleinschalige campings met tussen de 50 en 100 plaatsen en met redelijk tot goede voorzieningen. De eigenaar/beheerder en zijn familie zullen het u aangenaam naar de zin proberen te maken en daar waar nodig zal men u hulp bieden.

De ondergrond van de terreinen varieert van zanderig tot rotsachtig en diverse bomen voorzien de plaatsen van de nodige schaduw. Daar waar nodig gebruikt men hiervoor de rieten matten. Als u in juli-augustus wilt kamperen dan is reserveren aan te raden.

Suchen

Beliebte Filter
Beliebte Länder
Beliebte Regionen
Campingplatzumgebung
Unterkunft
BestDeal Camping
Campingtyp
Ausstattung
Erholung
Schwimmen

7 empfohlene Campingplätze in Zentral Griechenland

Camping Rovies liegt in einer ruhigen Gegend am Fuße eines Berges. Das Gelände und die Stellplätze sind mit Pinien und Olivenbäumen bedeckt. Selbst an den heißesten Tagen des Jahres bieten diese Bäume einen wunderbaren Schatten. Der Campingplatz liegt direkt am Strand, wo Sie die Sonne, das klare blaue Meer und die ... WEITERLESEN
Camping Interstation Stylis ist nur wenige Autominuten von der Stadt Stylis entfernt. Camping Interstation Stylis ist ein großer Familiencampingplatz an einem schönen Strand mit Liegestühlen und Sonnenschirmen. Die Stellplätze sind geräumig. Es gibt ein gutes Restaurant und eine Strandbar, wo Sie einen Drink genieße ... WEITERLESEN
Apollon Camping besteht aus mehreren Terrassen und ist nur 1,5 km vom Museum und den Ausgrabungen von Delphi entfernt. Die Aussicht vom Campingplatz ist atemberaubend. Camping Apollon ist ein ausgezeichneter Ausgangspunkt, um die Gegend von hier aus zu erkunden. Das berühmte Kloster von Osios Loukas, das malerische Galax ... WEITERLESEN
Camping Delphi ist nur 5 Minuten vom Museum und den Ausgrabungen von Delphi entfernt. Die Aussicht vom Campingplatz Delphi ist atemberaubend grandios. Camping Delphi ist ein ausgezeichneter Ausgangspunkt, um die Gegend von hier aus zu erkunden. Das Kloster Osios Loukas, das malerische Galaxidi, das malerische Arachove, de ... WEITERLESEN
Camping Chrissa ist nur 10 Minuten vom Museum und den Ausgrabungen von Delphi entfernt. Die Aussicht vom Campingplatz Chrissa ist sehr schön. Camping Chrissa ist ein ausgezeichneter Ausgangspunkt, um die Gegend von hier aus zu erkunden. Das berühmte Kloster Osios Loukas, das malerische Galaxidi, das malerische Arachove, ... WEITERLESEN
Camping Milos liegt in einer abwechslungsreichen Landschaft. Auf der einen Seite die Berge von Attika und auf der anderen Seite ist der Campingplatz direkt am Strand. Die griechische Hauptstadt Athen ist ebenfalls nicht weit entfernt (95km). Der Campingplatz verdankt seinen Namen der gleichnamigen Region. Sie können soga ... WEITERLESEN

 

Camping in anderen Regionen Griechenland

Campingnavigator Produkte

Campingführer

Mehr als 223 Campingführer.

Total frei!

Themenführer

Entscheiden Sie sich für Radfahren oder Wandern?

Ontdek Magazine

Ontdek Magazine. Auf Papier und online!

Newsletter

Möchten Sie wirklich gute Camping-Tipps erhalten?

Best Deal Campingkarte

Das Best Deal auf Hunderten von Campingplätzen in Europa

Campingnavigator Produkte