Camping São Miguel

Alentejo und Costa Dourada

Portugal

Campen auf Campingplätzen in Alentejo und Costa Dourada

Kamperen op campings in de Alentejo en aan de Costa Dourada

Kamperen op campings in de Alentejo biedt de kampeerder een ruime variëteit aan toeristische mogelijkheden. Heel belangrijk zijn de rust, de cultuur en de historische rijkdommen, die u hier vanaf uw camping tegenkomt. U kunt kamperen in de bergen, aan een rivier, aan een meer en aan zee; de Costa Dourada.

Culturele schatten en oudheden vanaf uw camping in de Alentejo

Vanaf uw camping zijn vele culturele schatten en oudheden te bewonderen. In het noorden van de A ...

Kamperen op campings in de Alentejo en aan de Costa Dourada

Kamperen op campings in de Alentejo biedt de kampeerder een ruime variëteit aan toeristische mogelijkheden. Heel belangrijk zijn de rust, de cultuur en de historische rijkdommen, die u hier vanaf uw camping tegenkomt. U kunt kamperen in de bergen, aan een rivier, aan een meer en aan zee; de Costa Dourada.

Culturele schatten en oudheden vanaf uw camping in de Alentejo

Vanaf uw camping zijn vele culturele schatten en oudheden te bewonderen. In het noorden van de Alentejo stroomt de rivier de Taag, waaraan schitterende kastelen zijn gebouwd. Bovendien is dit het broedgebied van de ooievaar. Een bezoek aan dit niet toeristische deel van Portugal is zeker aan te bevelen, vooral als u kinderen in uw reisgezelschap heeft. Het is een agrarisch gebied met graanvelden, olijf- en vijgenboomgaarden en kurkeiken.

Het land wordt bevloeid vanuit de vele stuwmeren. Kleine dorpjes met witte huisjes met typische lange opengewerkte schoorstenen zorgen voor een afwisselend landschap die de Alentejo rijk is. Veel plaatsen hebben Moorse of Romeinse oudheden en het gebied is uitermate geschikt voor fiets- en wandeltochten. Ook mogelijk om vanaf uw camping te starten.

Vanuit de camping in Evora, kunt u de stad bezoeken met haar culturele schatten waaronder mooie paleizen en een fraaie Romeinse Tempel.

Vlak bij de A6, richting Spanje ligt het plaatsje Estremoz, omgeven door een vestingmuur met schietgaten en bastions. Het huidige raadhuis was een klooster van de Maltezer orde en in de bergen liggen rijke marmergroeven die reeds in de middeleeuwen werden geëxploiteerd.

Wat verder naar het zuiden zijn er kampeermogelijkheden op campings aan het stuwmeer van Alvito, waar alleen niet gemotoriseerde watersporten beoefend mogen worden en het heerlijk rustig is. Iets wat het kamperen veraangenaamt. In de zuidoost hoek van de Alentejo ligt het Nationale park van de Guardiana rivier, een prachtig natuurgebied dat voor een deel de natuurlijke grens met Spanje is en een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Ook in dit deel van de Alentejo kunt u een camping bij ons vinden.

Diverse badplaatsen vanaf uw camping in de Alentejo, de Costa Dourada

Kampeerders die meer zien in een kampeervakantie bestaande uit zon, zee en strand rijden naar de westkust van de Alentejo. Daar vinden we de Costa Dourada en diverse geschikte campings.

De Costa Dourada biedt u kleine rustige badplaatsen met mooie zandstranden, waaronder badplaatsen als Porto Covo, Vila Nova de Milfontes, en Zambujeira do Mar. Porto Covo is een kleine badplaats met een gezellig voetgangersgebied. Bij Vila Nova de Milfontes vormt de monding van de rivier de Mira een rustige en veilige baai.

Vanaf uw camping in de Alentejo, ofwel de Costa Dourada, kunt u genieten van het pure Portugal zonder de grote drukte van de zuidkust. Kamperen op zijn best.

Wat te weten over kamperen en de campings in de Alentejo, Costa Dourada

Campings in Portugal zijn er in veel variëteiten. Bij de campinggegevens kunt u zien hoe de verhouding tussen de vaste en de losse kampeerders. Wilt u echt proeven van de Portugese sfeer dat kunt u een camping kiezen met veel vaste gasten. Als u meer ziet in rust en kamperen tussen vakantiegangers uit het noorden van Europa dan moet u kijken naar campings met weinig of geen vaste plaatsen. Zowel in de Alentejo als de Costa Dourada komen beide soorten campings voor.

In het binnenland zijn de campings over het algemeen kleiner dan aan de kust. De kwaliteit van de campings en de voorzieningen is zeer divers, het sterrensysteem is niet te vergelijken met dat in Nederland, maar geeft u wel een richtlijn. De stroomaansluitingen voor caravans en campers geven voldoende ampère voor een normaal gebruik.

Kamperen is niet duur in Portugal en ook de prijzen van levensonderhoud, benzine en uit eten gaan liggen lager dan bij ons in Nederland. De voertaal, het Portugees is erg moeilijk, maar bij de meeste campings kunt u met Engels goed terecht. Om in Portugal te komen reist u eerst door Spanje. De wegen naar Portugal zijn bijzonder goed en voor een groot deel tolvrij. De hoofdwegen door het gebied zijn uitstekend. Het komt slechts een enkele maal voor dat het laatste stukje naar een camping van matige kwaliteit is.

Suchen

Beliebte Filter
Beliebte Länder
Beliebte Regionen
Campingplatzumgebung
Unterkunft
BestDeal Camping
Campingtyp
Ausstattung
Erholung
Schwimmen

22 empfohlene Campingplätze in Alentejo und Costa Dourada

Ein Besuch in Évora ist, wenn Sie in der Gegend sind, definitiv zu empfehlen. Was könnte einfacher sein als ein guter Campingplatz mit einer Busverbindung in der Nähe. Der Campingplatz Orbitur bietet genau das, wonach Sie suchen. Ein guter Campingplatz mit schönen flachen Stellplätzen und guten sanitären Einrichtung ... WEITERLESEN
Camping Carvalhal da Rocha ist ein ruhiger Campingplatz in einem Naturschutzgebiet, mehr als 500 m vom Strand entfernt. Der Campingplatz ist ziemlich neu, hat sanitäre Einrichtungen und ein schönes Schwimmbad. Es gibt einen Minimarkt und ein gemütliches Restaurant. Der Strand besteht aus feinem Sand und ist auf beiden ... WEITERLESEN
Camping Ortibur in Montargil, schönes flaches Gelände am Ufer des Stausees in einer ruhigen Gegend im Alentejo. Dieser Familiencampingplatz verfügt über einen eigenen Strand und einen Tennisplatz. Neben dem Tennisplatz befindet sich ein gemütliches Zentrum mit Restaurant, Bar und Laden. Auf dem Campingplatz können ... WEITERLESEN
Camping Markádia ist ein schön gelegener Campingplatz am Odivelas Stausee im Süden von Alvito. Abhangiges Gelände mit vielen flachen Stellen. Herrliche Aussicht auf den See und die Umgebung. Schwimmen und Segeln im Stausee (keine Motorboote). Schwimmbad und Tennisplätze zur Verfügung (gegen Gebühr). Gute sanitäre. ... WEITERLESEN
Der Strand und die Dünen sind die Hauptbestandteile dieses Teils der Costa Dourada im Baixo Alentejo. Die Gegend hat ihren typisch portugiesischen Charme behalten. Camping Lagoa de Santo André bietet die Ruhe der Lagune und die Nähe zum Meer. Viele Orte haben einen herrlichen Blick auf das Wasser. Sie können zwisch ... WEITERLESEN
Städtischer Campingplatz im Stadion in der Altstadt von Beja. Moderate und veraltete Sanitäranlagen. Kahles Gelände mit ein paar Bäumen. Beja liegt im Alentejo, in einer Umgebung mit schöner Natur und vielen historischen Sehenswürdigkeiten. WEITERLESEN
Camping Porto Covo befindet sich am Rande der malerischen Stadt Porto Covo an der Costa Dourada, unterhalb des Wasserturms. Die Costa Dourada ist eine Küstenregion des Baixa Alentejo in Portugal. Der Campingplatz verfügt über ein ausgezeichnetes Restaurant und einen schönen Swimmingpool, der während der Hochsaison g ... WEITERLESEN