Extremadura

Spanien

Campen auf Campingplätzen in Extremadura

Kamperen op campings in Extremadura

Er wordt veel geïnvesteerd om Uw kampeervakantie op een camping in Extemadura tot een succes te maken. Tot voor kort gold Extremadura als een gebied om snel doorheen te trekken en zelfs de Spaanse kampeerder zag dit niet als vakantiebestemming. De Spaanse kampeerders hebben de campings in Extremadura echter al ontdekt en nu komen er ook steeds meer buitenlanders op af.

Zoek op de camping een plaatsje in de schaduw voor Uw caravan of camper en geniet vanuit Uw luie stoel van het heerlijke klimaat. Bere ...

Kamperen op campings in Extremadura

Er wordt veel geïnvesteerd om Uw kampeervakantie op een camping in Extemadura tot een succes te maken. Tot voor kort gold Extremadura als een gebied om snel doorheen te trekken en zelfs de Spaanse kampeerder zag dit niet als vakantiebestemming. De Spaanse kampeerders hebben de campings in Extremadura echter al ontdekt en nu komen er ook steeds meer buitenlanders op af.

Zoek op de camping een plaatsje in de schaduw voor Uw caravan of camper en geniet vanuit Uw luie stoel van het heerlijke klimaat. Bereid U daarbij voor op de Spaanse gastvrijheid en de mogelijkheden in de omgeving, want Extremadura heeft veel te bieden.

Mooie en gezellige steden, schitterende dorpen, spectaculaire bezienswaardigheden en vooral een landschap dat tot de meest bijzondere van Spanje behoort, de dehesa. Dit zijn een soort boomgaarden in weilanden met voornamelijk twee soorten bomen - de steeneik en de kurkeik. Een bijzondere aangelegenheid, die u zeker eens moet bezoeken tijdens uw kampeervakantie in Extremadura.

Natuur rondom de campings in Extremadura

Voor de kamperende natuurliefhebber is Spanje hoe dan ook een heerlijk land. In Extremadura bevinden zich een paar mooie natuurparken (Sierra de Gredos en Parque Nacional de Monfragüe).

Van de totale flora en fauna in heel Europa komt 90% voor in Spanje. Als je dwars door Spanje van camping naar camping rijdt, kom je bijna na elke 50 km een ander landschap met zijn eigenaardigheden terecht - zo ook in Extremadura. De avonturier onder de kampeerders, die graag afwijkt van de grote doorgaande wegen, kan in de natuur van Extremadura zijn hart ophalen en nog wat van het oude Spanje terugvinden.

Mérida, de hoofdstad van Extremadura

Mérida is de hoofdstad van de regio Extremadura en zeker een bezoek waard, wanneer u op een camping in de buurt kampeert. De stad heeft ongeveer 50.000 inwoners en had dit aantal al in de Romeinse tijd, toen zij de hoofdstad was van de Romeinse provincie Lusitania. Mérida behoorde toen tot een van de belangrijkste steden van het Romeinse rijk.

Veel van de bouwwerken uit deze tijd zijn nog bewaard gebleven. Mérida heeft een gezellig centrum met als middelpunt het Plaza de España. Een van de mooiste musea ter wereld bevindt zich in Mérida: het Nationale museum van Romeinse kunsten. Dit museum bezoeken zou zeker op u lijstje moeten staan, als u op een camping in de omgeving van deze stad verblijft. Het Romeinse theater is  nog in heel goede staat en zeker een bezoek waard tijdens de kampeervakantie.

Bezienswaardigheden vanaf uw camping in Extremadura

Voor de kampeerder is het zeker de moeite waard om een camping aan te doen in Extremadura. Camping Mérida bij Mérida ligt lekker centraal, daar vandaan zijn diverse bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Cáceres, te bezoeken. Andere steden die nog centra hebben daterend uit de Middeleeuwen of de tijd van de Renaissance zijn Trujillo, Zafra en Jerez de los Caballeros. Zij vormen een bezienswaardigheid op zich.

Verder zijn er nog prachtige kathedralen in Plasencia, Coria en Badajoz. Voor degene, die voor het eerst door Extremadura trekt en ook voor degenen die het al voor de zoveelste keer doen - blijf niet op de A5 zitten, maar geniet van het land en zoek een camping meer in het binnenland op.

Veel van de Spaanse veroveraars van de “Nieuwe Wereld” kwamen uit de Extremadura, vandaar dat veel plaatsnamen uit de Extremadura ook voorkomen in Zuid-Amerika en zelfs in de USA. In Extremadura bevinden zich zelfs drie monumenten die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, stuk voor stuk vormen zij een bezienswaardigheid. Zo heb je het oude stadscentrum van Cáceres, dat sinds 1986 door de UNESCO erkend is.

Sinds 1993 heb je dan nog het archeologisch terrein van Mérida en het koninklijk klooster van Santa Maria de Guadalupe in Guadelupe. Hier kreeg Columbus in 1492 van de Katholieke Koningen Ferdinand en Isabella toestemming om zijn ontdekkingsvloot uit te rusten.

Die beliebtesten Regionen

Suchen

Beliebte Filter
Beliebte Länder
Beliebte Regionen
Campingplatzumgebung
Unterkunft
BestDeal Camping
Campingtyp
Ausstattung
Erholung
Schwimmen

7 empfohlene Campingplätze in Extremadura

Camping Yuste befindet sich am Fuße der Sierra de Gredos, auf der Südseite. Im Norden gibt es dieses Berggebiet mit vielen Möglichkeiten für alle Arten von Aktivitäten, im Süden ein langes und breites Tal mit einer Vielzahl von landwirtschaftlichen und gärtnerischen Aktivitäten. Der Campingplatz verfügt über ein ... WEITERLESEN
Camping Borbollón liegt in der Sierra de Gata, nordwestlich der Provinz Cáceres, in der Gemeinde Santibáñez el Alto, neben dem Stausee Borbollón (Rd Moral - Guijo de Coria, km 10). In Estremadura war es der erste Campingplatz in den 1960er Jahren, in dieser Zeit wurde der Damm gebaut. In diesem Zusammenhang wurde der ... WEITERLESEN
Camping Parque Nacional de Monfragüe ist ein kleiner Campingplatz in der Nähe des gleichnamigen Nationalparks. Der Tagus fließt durch diesen Park, in dem viele Raubvögel zu sehen sind. Der Campingplatz verfügt über gute Einrichtungen. Die Erreichbarkeit ist sehr gut: eine kurze Entfernung von der A66 und der A5 / A ... WEITERLESEN
Der Campingplatz liegt in der Nähe von Mérida. Ideal für den Camper, der von und nach Portugal kommt und für diejenigen, die sich für die archäologischen Schätze von Mérida interessieren. Es war einst die größte römische Stadt auf der iberischen Halbinsel. Es war auf der Silberstraße und es gibt zahlreiche Den ... WEITERLESEN
Der Campingplatz El 301 ist ein einfacher Pass oder Camping auf der Autobahn A5 von Madrid nach Portugal. Neben einem Campingplatz ist es auch ein Restaurant am Straßenrand. Der Campingplatz liegt auch in der Nähe von Mérida. Mérida war eine der wichtigsten Städte im Römischen Reich. Viele Denkmäler sind erhalten g ... WEITERLESEN
In Navaconcejo, een gemeente in de Jerte-vallei, aan de oevers van de rivier die haar naam gaf aan deze bevoorrechte landstreek, ligt het resort Camping y Bungalows Rio Jerte, vlakbij de rivier en de natuurlijke zwembaden die her en der langs de rivier ontstaan, waarvan het kristalheldere water zorgt voor de bevloeiing va ... WEITERLESEN
Camping Ciudad de Cacares liegt am Rande der interessanten Stadt Cacares. Gut ausgestatteter Campingplatz mit privaten Sanitäranlagen (Waschbecken, Toilette und Dusche) auf jedem Stellplatz. Großes Schwimmbad mit großer Liegewiese. Im Jahr 1985 wurde Caceres auf die Liste des Welterbes gesetzt. Die Altstadt von Caceres ... WEITERLESEN

 

Camping in anderen Regionen Spanien

Campingnavigator Produkte

Campingführer

Mehr als 223 Campingführer.

Total frei!

Themenführer

Entscheiden Sie sich für Radfahren oder Wandern?

Ontdek Magazine

Ontdek Magazine. Auf Papier und online!

Newsletter

Möchten Sie wirklich gute Camping-Tipps erhalten?

Best Deal Campingkarte

Das Best Deal auf Hunderten von Campingplätzen in Europa

Campingnavigator Produkte