Blekinge

Suecia

Campings en Blekinge

Kamperen op campings in Blekinge

Kampeert U op een camping in Blekkinge dan heeft U een kampeervakantie in het Zuidoosten van Zweden. Met tent, caravan of camper is het heerlijk kamperen op campings in Blekinge, want Blekinge wordt wel de tuin van Zweden genoemd.

Blekinge is de kleinste provincie van Zweden, dit betekent dat de kampeerders verblijven op campings in een natuurschone omgeving van heuvels, dalen, kloven, landbouwgronden, rivieren, meren en loofbossen op een beperkte oppervlakte.

De campings liggen vrijwel allemaal in ...

Kamperen op campings in Blekinge

Kampeert U op een camping in Blekkinge dan heeft U een kampeervakantie in het Zuidoosten van Zweden. Met tent, caravan of camper is het heerlijk kamperen op campings in Blekinge, want Blekinge wordt wel de tuin van Zweden genoemd.

Blekinge is de kleinste provincie van Zweden, dit betekent dat de kampeerders verblijven op campings in een natuurschone omgeving van heuvels, dalen, kloven, landbouwgronden, rivieren, meren en loofbossen op een beperkte oppervlakte.

De campings liggen vrijwel allemaal in een natuurlijke omgeving, waar u kleine loofbossen, beuken en kastanjebomen aantreft, iets wat je niet verwacht in Zweden. Selma Lagerlöf vergelijkt Blekinge in haar boek “Niels Holgerssons wonderbare reis” met een oude trap met drie grote treden. De trap ligt voor het huis Småland. De bovenste trede (noordelijkste gebied) is bedekt met arme grond overdekt met bossen van naaldhout en berkenbomen en nog wat armoedige akkertjes. De middelste tree heeft rijkere grond, met begroeiing van eiken- en lindebomen, grote boerenhoeves en akkerbouw. De onderste tree heeft de rijkste grond met kleine loofbossen, beuken en kastanjebomen. Wanneer u hier kampeert met camper, caravan of tent zult u genieten van de prachtige natuur.

Langs de kust liggen de grotere plaatsen (Karlshamn, Karlskrona, Sölvesborg en Ronneby) welke u uitstekend kan bezoeken tijdens een dagtrip. De provincie Blekinge heeft de kampeerder die van natuur houdt en graag in aanraking komt met bijzondere zaken uit de geschiedenis, veel te bieden. Via de E22 bent u vrij snel op een camping in deze mooie provincie, waar wacht u nog op?


Wandelen en fietsen rond de campings in Blekinge

Tijdens de kampeervakantie in Blekinge heeft u bij uitstek een geschikte gelegenheid om prachtige wandel- en fietstochten te maken. Door Blekinge slingert het wandelpad Blekingeleden. De eerste 35 km valt samen met Skåneleden, in het westen en met Kalmarsundsleden of Torsåsleden in het Oosten. U kunt een deel van het pad volgen vanaf de camping, maar ook een langere wandelroute behoort tot de mogelijkheden. Het pad start in Sölvesborg, slingert zich een weg door Blekinge, afwisselend door bos, langs meertjes, en langs akkers. Het pad voert ook door kleinere loofbossen (beuken, linden, eiken) en dat maakt het pad relatief bijzonder, u voelt zich vrij in de natuur zo tijdens uw vakantie.

Blekinge is een voor Noordse begrippen redelijk dicht bevolkt gebied: het pad voert mede daardoor jammer genoeg regelmatig over enkele kilometers geasfalteerde wegen met autoverkeer. Dit zou u echter niet moeten tegenhouden om een wandeling te maken, de andere stukken uit de routes maken dit punt meer dan goed. Het eindpunt van de wandelroute is gelegen in Bröms, ten noorden van Kristianopel. 220 km van de route is opgedeeld in 11 etappes. Bij ieder start-, of zo u wilt eindpunt, zijn een skärmskydd (schermbeschutting), vuurplaats, toilet en waterpunt gelegen. Hier kunt u prima even bijkomen van de wandeling, al zit u op de meeste campings natuurlijk net iets meer ontspannen met meer faciliteiten.

Naast het wandelen is Blekinge ook een prachtige provincie om te fietsen. Met haar glooiende wegen over heuvels, dalen en een afwisselend landschap treft u rond de campings een prima fietsomgeving. De laatste jaren worden er steeds meer speciale fietsroutes aangelegd, maar de pittoreske door het landschap slingerende weggetjes nodigen in Blekinge sowieso al uit om dagelijks een tochtje te maken. Op vrijwel elke camping zijn fietsen te huur. Door het grove wegdek is het wel goed fietsen te huren met brede banden. Waar uw ook van houdt, fietsen of wandelen, op en rondom de campings in Blekinge kan het allemaal.

Zwemmen, zonnen, varen en vissen op en nabij de campings in Blekinge

Blekinge ligt aan de Oostzee en de campings aan zee hebben daardoor prachtige zandstranden en volop zwem- en zon mogelijkheden. Maar ook in het binnenland liggen de campings aan prachtige meren met volop gelegenheid om te zwemmen, te zonnen te varen en te vissen. Op de campings zijn roeiboten en kano’s  te huur. Sommige campings hebben bovendien kajaks te huur. Kajak varen is erg populair in Zweden. Er zijn dus genoeg opties om deel te nemen aan (watersport) activiteiten tijdens de kampeervakantie in Blekinge.

Bezienswaardigheden rondom de campings in Blekinge

Wanneer u op een camping Blekinge kampeert, zijn er in de omgeving diverse bezienswaardigheden te bezoeken die het bezichtigen meer dan waard zijn. De steden hebben een aantal interessante musea, kerken en stadscentra. Het is de moeite waard om daar een bezoek te brengen. Karlskrona, een grote stad in Blekinge, staat op de wereld erfgoedlijst en valt onder de bescherming van de Unesco. Maar ook in de andere steden zijn bijzondere zaken om te bekijken. Echter niet alleen de steden in Blekinge zijn interessant om te bekijken, er is veel meer. Verlaat de camping voor een bezoek aan de Hästhallen, Brömsebo, Laxens Hus (zeker voor de visliefhebber) Blomstergården of het Eriksberg Wild- en Natuurpark. U zult ontdekken dat de kleinste provincie voor u als kampeerder grootse dingen heeft om van te genieten. Kom kamperen en geniet van de bezienswaardigheden rondom de campings in Blekinge.

Buscar

Filtros populares
Países populares
Regiones populaires
Entorno de camping
Alojamiento
Best Deal Camping
Tipo de camping
Servicios
Recreación
Natación

6 Campings recomendados en Blekinge

First Camp Tylösand tiene un lujoso campo de golf en miniatura y en las cercanías del camping se encuentra el parque de aventuras. En el verano hay varios festivales populares en la cercana Halmstad. MOSTRAR MÁS
Acampar en Alholmens Bad & Camping es acampar en el corazón de Skåne, el "Jardín de Suecia". Es un pequeño y tranquilo campamento familiar, que se encuentra directamente junto al mar, cerca de la ciudad y la naturaleza. El camping tiene un buen restaurante. Los campos de acampada son espaciosos jardines y cada sitio ... MOSTRAR MÁS
El acampar en la Stensjöcamping o permanecer en el Vandrarhem (Young) es mantenerse cerca de la naturaleza. El Stensjöcamping o Vandrarhem es un pequeño camping familiar y tranquilo, en el Stora Alljungen. Este lago no sólo es adecuado para caminatas con camping alquilada canoa, pero también está llena de grandes pe ... MOSTRAR MÁS
Skönstaviks Camping es un camping familiar situado junto al mar ya poca distancia del centro de Karlskrona. El camping tiene varias actividades durante la temporada alta. El campamento se divide en dos partes, un campo grande con 200 campos, de los cuales 120 están equipados con una fuente de alimentación y un campo pe ... MOSTRAR MÁS
Kollevikcamping es camping y parque de vacaciones en el Mar Báltico, a 3 km al sureste del centro de Karlshamn en la provincia de Blekinge. Kollevikcamping se encuentra junto al mar y tiene una playa de arena privada. La zona es muy hermosa y hay mucho que hacer en la zona: Karlskrona es una ciudad hermosa, Barnvard es ... MOSTRAR MÁS
El camping tiene 90 parcelas y en nuestro complejo de vacaciones contamos con un total de 53 casas típicas suecas. Todas nuestras cabañas tienen una hermosa vista de Långasjön y muchas de ellas están a solo unos metros del paseo marítimo. 7 cabañas están separadas con su propia parcela. ¡La mayoría incluso tiene ... MOSTRAR MÁS

 

Acampar en otras regiones Suecia