Friburgo

Suiza

Campings en Friburgo

Kamperen op campings in Fribourg, Freiburg

Wanneer u besluit te gaan kamperen in Zwitserland, kunt u uitstekend in Fribourg terecht met caravan, camper of tent. De regio Fribourg bestaat uit het kanton Fribourg (of Freiburg zoals het in het Duits heet). Het oostelijk deel wordt ingenomen door de Voor-Alpen met bergen tot meer dan 2000 m. De stevige wandelaars onder de kampeerders zullen zich hier dus zeker vermaken. Het westelijk deel ligt langs de Murtensee en het Meer van Neuchâtel en strekt zich zuidelijker uit tot aan Lausanne.

De hoofd ...

Kamperen op campings in Fribourg, Freiburg

Wanneer u besluit te gaan kamperen in Zwitserland, kunt u uitstekend in Fribourg terecht met caravan, camper of tent. De regio Fribourg bestaat uit het kanton Fribourg (of Freiburg zoals het in het Duits heet). Het oostelijk deel wordt ingenomen door de Voor-Alpen met bergen tot meer dan 2000 m. De stevige wandelaars onder de kampeerders zullen zich hier dus zeker vermaken. Het westelijk deel ligt langs de Murtensee en het Meer van Neuchâtel en strekt zich zuidelijker uit tot aan Lausanne.

De hoofdstad heeft dezelfde naam als dit kanton, Fribourg. De taal die er gesproken wordt is Frans, alleen in de gemeente Jaun is Duits de officiële taal. Op de toeristische campings kunt u zich natuurlijk altijd wel verstaanbaar maken. Wie de kampeervakantie in Fribourg doorbrengt gaat gegarandeerd een leuke tijd tegemoet.

Klimaat op de campings in Fribourg

Ingesloten tussen de Jura en de Alpen heeft de regio wel wat bescherming tegen de koude noordelijke stroming. De warme zuidelijke stroming heeft meer invloed op het weer. De gemiddelde zomertemperaturen op de campings in Fribourg liggen dan ook iets hoger dan in Nederland. Wat wilt u nog meer in de camper, caravan of tent. De winter geeft sneeuw  op de hogere gebieden maar ook langs de Murtensee en het Meer van Neuchâtel. De wintersporter onder de kampeerders kan hier dus ’s winters ook uitstekend terecht.

Steden en gebieden rondom de campings in Fribourg

Wanneer u op een camping in de regio Fribourg kampeert zijn er diverse steden en gebieden die u met een bezoekje kunt vereren. De stad Fribourg is de enige grote stad in dit kanton. De stad bestaat al sinds de Middeleeuwen en is niet alleen de hoofdstad maar ook het culturele centrum. Voor een bezoek aan deze stad zou u zeker de camping eens kunnen verlaten.

Een andere oude stad is Murten, een door een stadsmuur omgeven middeleeuws stadje. Estavayer-le-Lac, ook uit de middeleeuwen, is gelegen aan het Meer van Neuchâtel. Hier kunt u zich vermaken op de camping met veel watersport en als wandelend in het natuurgebied “La Grande Cariçaie”. 

De wat kleinere stad Bulle is het economisch centrum van de streek La Gruyère, bekend om z’n kaas. Moléson-sur-Gruyère is echt het (kaas)centrum van La Gruyère. Dat wordt heerlijk smullen zo tijdens de kampeervakantie. Châtel-St-Denis ligt in het zuiden van het kanton en is het begin van het wintersportgebied Les Paccots. De wintersporters onder de kampeerders kunnen hier hun hart luchten.

En wilt u lekker wandelen? Schwarzsee (geen stad!) is een echt natuurgebied met veel wandelroutes. Een actieve kampeervakantie zult u zo zeker beleven. En wilt u even heerlijk ontspannen? In Charmey bevindt zich een thermaal bad en het Karthuizer klooster.

Uitstapjes vanaf de camping

Vanaf uw camping in Fribourg zijn diverse uitstapjes te maken. Maak eens een stadswandeling door het oude Fribourg, bezoek de Sint Nicolaas kathedraal (Sint Nicolaas is de beschermheilige van de stad, zijn naamfeest wordt in de eerste week van december gevierd. Klinkt bekend!). In 2009 is een nieuwe attractie geopend: Miniatur-Eisenbahn Kaeserberg, hier bevindt zich ruim 2000 m. spoorrails voor een minitrip door Zwitserland.

En heeft u nog niet genoeg gehad zo tijdens uw kampeervakantie? Bezoek Moléson-sur-Gruyère en kijk hoe de Gruyère kaas gemaakt wordt. Ook Murten en Estavayer-le-Lac zijn een bezoek zeker waard. In Murten zijn elektrische fietsen te huur. Les Paccots is niet alleen een wintersportgebied. Ook in de zomer is deze plaats de moeite waard om te bezoeken wanneer u op een camping in de nabijheid kampeert.

Houdt u van een thermaal bad? In Charmey zult u zich zeker niet vervelen en herboren terugkomen. Wat wilt u nog meer tijdens de vakantie. Schwarzsee is tenslotte de plek voor een uitstapje als u van de natuur houdt. Dit is een gebied met veel wandelpaden en zeer mooie vergezichten waar u zeker van zult genieten.

Buscar

Filtros populares
Países populares
Regiones populaires
Entorno de camping
Alojamiento
Best Deal Camping
Tipo de camping
Servicios
Recreación
Natación

3 Campings recomendados en Friburgo

Camping Haute Gruyère es un camping natural tranquilo y acogedor. El entorno del camping ofrece mucho tiempo de ocio: puede pescar (en la recepción puede obtener el permiso), visitar fábricas de quesos, visitar el baño termal y de bienestar en la cercana Charmey. Vale la pena visitar también el pueblo y el castillo d ... MOSTRAR MÁS
Camping Le Bivouac se encuentra en Châtel-St. Denis en el Cantón de Friburgo (Friburgo). Se encuentra cerca de la estación de esquí Les Paccots. Una gran parte del sitio está ocupada por los lugares permanentes, 135 unidades. En el camping Le Bivouac solo hay 30 lugares para el turista. El ambiente y el campamento se ... MOSTRAR MÁS
Camping Schiffenensee es un hermoso camping de cuatro estrellas situado en Schiffenensee, donde se pueden practicar numerosas actividades deportivas y recreativas. Hay una piscina y una playa de arena directamente en el lago. Por ejemplo, se pueden alquilar botes y canoas, golf, minigolf y tenis. Hay varios parques infant ... MOSTRAR MÁS

 

Acampar en otras regiones Suiza

Productos de Campingnavigator

Guías de camping

Más de 223 guías de camping.

¡Totalmente libre!

Guías temáticas

¿Optas por andar en bicicleta o caminar?

Revista Ontdek

Revista Ontdek. ¡En papel y en línea!

Boletin informativo

¿Quieres recibir buenos consejos para acampar?

Tarjeta Best Deal

La Best Deal en cientos de campings en Europa

Productos de Campingnavigator