L’Épire

Grèce

Camping dans les campings à L’Épire

Kamperen op campings in Epirus

Kamperen op één van de campings in Epirus is genieten van zon, zee, strand, ruige bergen, diepe ravijnen, pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes, mountainbiken, prachtige wandelgebieden, vissen in zee vanaf het strand en vissen in bergbeken. Het bezoeken van archeologische opgravingen, musea en byzantijnse kloosters en kerken behoort ook tot de mogelijkheden. Kamperen op één van de campings in Epirus is iedereen aan te bevelen.

De regio Epirus is uitermat ...

Kamperen op campings in Epirus

Kamperen op één van de campings in Epirus is genieten van zon, zee, strand, ruige bergen, diepe ravijnen, pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes, mountainbiken, prachtige wandelgebieden, vissen in zee vanaf het strand en vissen in bergbeken. Het bezoeken van archeologische opgravingen, musea en byzantijnse kloosters en kerken behoort ook tot de mogelijkheden. Kamperen op één van de campings in Epirus is iedereen aan te bevelen.

De regio Epirus is uitermate geschikt om te kamperen

Epirus, één van de 13 Griekse regio’s ligt in het noordwesten van Griekenland en heeft een oppervlakte van ca 9200km2. Epirus grenst in het noorden aanAlbanië, in het oosten aan West-Macedonië, in het zuiden aan West-Griekenland en in het westen aan de Ionische zee.

Voor de westkust liggen enkelen van de Ionische eilanden. Het land is ruig en bergachtig. Het machtige ongenaakbare Pindos gebergte loopt van noordwest naar zuidoost. De regio Epirus is uitermate geschikt om te kamperen want er zijn legio campings te vinden. De meeste campings vindt u langs de kust, in het binnenland zijn er weinig campings.

De kust van Epirus is geschikt voor strandvakanties. Op enkele plaatsen zijn er voorzieningen in de vorm van strandstoelen, parasols, verhuur van waterski’s en bootjes. Vele stranden zijn nog ongerept en nog niet door het massatoerisme ontdekt. De strandrecreatie concentreert zich voornamelijk rondom Parga en Sivota. Hier bevinden zich ook de meeste disco’s en bars. De schilderachtige baaien lenen zich uitstekend om te duiken en snorkelen. Weer eens wat anders, want zo geniet u tijdens uw vakantie van een prachtig uitzicht onder water.

Bezienswaardigheden vanaf uw camping in Epirus

Tijdens uw kampeervakantie in Epirus heeft u de mogelijkheid diverse bezienswaardigheden te bezoeken. De meeste bezienswaardigheden liggen in de omgeving van een camping. Een van de hoogtepunten om te bezoeken is het antieke theater van ‘Dodóni’. Deze orakelplaats dateert van ca 1000 v.Chr. en is zelfs ouder dan het orakel van Delphi. Het terrein ligt ca 25km ten zuidwesten van Ioannina.

Ioannina is ook een bezoek waard. Deze universiteitstad aan het ‘Pamvótis’ meer heeft een aardige boulevard aan het meer. Overblijfselen en restanten uit de tijd van de Turkse overheerser en tiran ‘Ali Pasha’ zijn nu te bezichtigen. Zowel op het eiland in het meer als in de ommuurde oude binnenstad zijn enkele musea en oude moskeeën te bezoeken.

Bezoek de ‘Zagória’ dorpen en de ‘Vikos-kloof’ vanaf uw camping in Epirius

Een ander hoogtepunt wat u tijdens uw vakantie op een camping in Epirus kunt bewonderen zijn de zogenaamde 45 ‘Zagória’ dorpen. Deze dorpen liggen ca 25km ten noorden van Ioannina en liggen verspreid in het noordelijke deel van het Pindos gebergte. Zagória wordt doorkliefd door de diepste kloof ter wereld, de circa 10km lange ‘Vikos-kloof’. Deze kloof met wanden tot circa 1000m hoogte doorsnijdt het Nationale park Vikos-Aóös.

In de uitgestrekte wouden van het Pindos-gebergte komen nog grijze wolven en bruine beren voor. In vele dorpen worden de ‘Achontika’(landhuizen) omgebouwd tot hotel of B&B. Een uitstekend gebied dus voor de bergwandelaars en klimmers. De streek is ook beroemd om de vele oude stenen boogbruggen waarvan enkele fraaiste exemplaren zijn te vinden bij het dorp Kípoi.

Wat te weten over kamperen en de campings in Epirus

Er zijn enkele zaken die u dient te weten over kamperen en de campings in Epirus. De meeste campings in Epirus liggen langs de kust en zijn uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor bezoekjes aan het achterland. Op een enkele na zijn het allen kleinschalige campings met tussen de 50 en 100 plaatsen. De eigenaar/beheerder en zijn familie zullen het u aangenaam naar de zin proberen te maken en daar waar nodig zal men u hulp bieden. De ondergrond van de terreinen is rotsachtig en de plaatsen worden vaak van rieten matten voorzien voor de nodige schaduw.

Vele campings hebben ook natuurlijke schaduw van bomen en struiken. De stadscamping in Ioannina is uitermate geschikt als uitvalsbasis voor tochten in de bergen en naar de Vikos-kloof en naar het antieke theater van ‘Dodóni’. Als u in juli-augustus wilt kamperen in Epirus dan is reserveren zeker aan te raden.

Chercher

Filtres populaires
Pays populaires
Regiones populaires
Environnement de camping
Locations
Best Deal Camping
Type de camping
Prestations de service
Des loisirs
Natation

6 Campings recommandés en L’Épire

Dans l'une des plus belles régions de Grèce, vous trouverez le camping Valtos. Près de la ville de Parga, et à seulement 100 mètres de la plage de Valtos. Le camping est équipé de tous les équipements modernes. Les citronniers et les oliviers fournissent suffisamment d'ombre sur la propriété. Du camping, vous po ... LIRE LA SUITE
Camping Kalami Beach est un camping familial agréable dans le nord-ouest de la région "Epirus" et est seulement à environ 6 km du port d'Igoumenitsa. Camping Kalami Beach se compose de plusieurs terrasses, de nombreux endroits ont une belle vue sur la baie. Il y a beaucoup d'ombre des arbres. Les routes sont pavées et ... LIRE LA SUITE
Le camping d'Elena est un agréable camping familial situé directement sur une plage de galets, au nord-ouest de la région "Epirus" et à seulement 8 km du port d'Igoumenitsa. Le camp d'Elena consiste en partie de terrasses. Sur le côté de la mer est également un terrain plat qui est directement adjacent à la plage. ... LIRE LA SUITE
Le camping Nautilus est situé à environ 12 km au sud-ouest d'Igoumenitsa. C'est un camping en terrasses situé au calme. Les installations sanitaires ont été partiellement rénovées en 2010. La plupart des installations, telles que la piscine et le petit magasin, ne sont pleinement opérationnelles qu'en juillet / ao ... LIRE LA SUITE
Camping Enjoy Lichnos est un camping en bord de mer situé dans le nord de la Grèce, sur la côte ouest. Des installations sanitaires propres, un grand magasin et un bon restaurant font partie de ce camping magnifiquement situé. Seulement 5 minutes en voiture de la ville très pittoresque de Parga. La route d'accès est ... LIRE LA SUITE
Camping municipal sur la rive du lac Pamvotis, sur le terrain du club d'aviron. Excellent pour servir de base pour visiter les gorges de Vikos, Dodoni et Ioannina. LIRE LA SUITE

 

Camping dans d'autres régions Grèce

Produits de Campingnavigator

Guides de camping

Plus de 223 guides de camping.

Complètement gratuit!

Guides thématiques

Optez-vous pour le vélo ou la marche?

Magazine Ontdek

Magazine Ontdek. Sur papier et en ligne!

Bulletin

Envie de recevoir de très bons conseils de camping?

Best Deal Campingcard

La Best Deal dans des centaines de campings en Europe

Produits de Campingnavigator