Fribourg sur Elbe

Suisse

Camper dans des campings en Fribourg sur Elbe

Kamperen op campings in Fribourg, Freiburg

Wanneer u besluit te gaan kamperen in Zwitserland, kunt u uitstekend in Fribourg terecht met caravan, camper of tent. De regio Fribourg bestaat uit het kanton Fribourg (of Freiburg zoals het in het Duits heet). Het oostelijk deel wordt ingenomen door de Voor-Alpen met bergen tot meer dan 2000 m. De stevige wandelaars onder de kampeerders zullen zich hier dus zeker vermaken. Het westelijk deel ligt langs de Murtensee en het Meer van Neuchâtel en strekt zich zuidelijker uit tot aan Lausanne.

De hoofd ...

Kamperen op campings in Fribourg, Freiburg

Wanneer u besluit te gaan kamperen in Zwitserland, kunt u uitstekend in Fribourg terecht met caravan, camper of tent. De regio Fribourg bestaat uit het kanton Fribourg (of Freiburg zoals het in het Duits heet). Het oostelijk deel wordt ingenomen door de Voor-Alpen met bergen tot meer dan 2000 m. De stevige wandelaars onder de kampeerders zullen zich hier dus zeker vermaken. Het westelijk deel ligt langs de Murtensee en het Meer van Neuchâtel en strekt zich zuidelijker uit tot aan Lausanne.

De hoofdstad heeft dezelfde naam als dit kanton, Fribourg. De taal die er gesproken wordt is Frans, alleen in de gemeente Jaun is Duits de officiële taal. Op de toeristische campings kunt u zich natuurlijk altijd wel verstaanbaar maken. Wie de kampeervakantie in Fribourg doorbrengt gaat gegarandeerd een leuke tijd tegemoet.

Klimaat op de campings in Fribourg

Ingesloten tussen de Jura en de Alpen heeft de regio wel wat bescherming tegen de koude noordelijke stroming. De warme zuidelijke stroming heeft meer invloed op het weer. De gemiddelde zomertemperaturen op de campings in Fribourg liggen dan ook iets hoger dan in Nederland. Wat wilt u nog meer in de camper, caravan of tent. De winter geeft sneeuw  op de hogere gebieden maar ook langs de Murtensee en het Meer van Neuchâtel. De wintersporter onder de kampeerders kan hier dus ’s winters ook uitstekend terecht.

Steden en gebieden rondom de campings in Fribourg

Wanneer u op een camping in de regio Fribourg kampeert zijn er diverse steden en gebieden die u met een bezoekje kunt vereren. De stad Fribourg is de enige grote stad in dit kanton. De stad bestaat al sinds de Middeleeuwen en is niet alleen de hoofdstad maar ook het culturele centrum. Voor een bezoek aan deze stad zou u zeker de camping eens kunnen verlaten.

Een andere oude stad is Murten, een door een stadsmuur omgeven middeleeuws stadje. Estavayer-le-Lac, ook uit de middeleeuwen, is gelegen aan het Meer van Neuchâtel. Hier kunt u zich vermaken op de camping met veel watersport en als wandelend in het natuurgebied “La Grande Cariçaie”. 

De wat kleinere stad Bulle is het economisch centrum van de streek La Gruyère, bekend om z’n kaas. Moléson-sur-Gruyère is echt het (kaas)centrum van La Gruyère. Dat wordt heerlijk smullen zo tijdens de kampeervakantie. Châtel-St-Denis ligt in het zuiden van het kanton en is het begin van het wintersportgebied Les Paccots. De wintersporters onder de kampeerders kunnen hier hun hart luchten.

En wilt u lekker wandelen? Schwarzsee (geen stad!) is een echt natuurgebied met veel wandelroutes. Een actieve kampeervakantie zult u zo zeker beleven. En wilt u even heerlijk ontspannen? In Charmey bevindt zich een thermaal bad en het Karthuizer klooster.

Uitstapjes vanaf de camping

Vanaf uw camping in Fribourg zijn diverse uitstapjes te maken. Maak eens een stadswandeling door het oude Fribourg, bezoek de Sint Nicolaas kathedraal (Sint Nicolaas is de beschermheilige van de stad, zijn naamfeest wordt in de eerste week van december gevierd. Klinkt bekend!). In 2009 is een nieuwe attractie geopend: Miniatur-Eisenbahn Kaeserberg, hier bevindt zich ruim 2000 m. spoorrails voor een minitrip door Zwitserland.

En heeft u nog niet genoeg gehad zo tijdens uw kampeervakantie? Bezoek Moléson-sur-Gruyère en kijk hoe de Gruyère kaas gemaakt wordt. Ook Murten en Estavayer-le-Lac zijn een bezoek zeker waard. In Murten zijn elektrische fietsen te huur. Les Paccots is niet alleen een wintersportgebied. Ook in de zomer is deze plaats de moeite waard om te bezoeken wanneer u op een camping in de nabijheid kampeert.

Houdt u van een thermaal bad? In Charmey zult u zich zeker niet vervelen en herboren terugkomen. Wat wilt u nog meer tijdens de vakantie. Schwarzsee is tenslotte de plek voor een uitstapje als u van de natuur houdt. Dit is een gebied met veel wandelpaden en zeer mooie vergezichten waar u zeker van zult genieten.

Chercher

Filtres populaires
Pays populaires
Regiones populaires
Environnement de camping
Locations
Best Deal Camping
Type de camping
Prestations de service
Des loisirs
Natation

3 Campings recommandés en Fribourg sur Elbe

Camping Haute Gruyère est un camping nature calme et confortable. L'environnement du camping offre beaucoup de plaisir: vous pouvez pêcher (à la réception, vous pouvez obtenir le permis), visiter les fromageries, visiter le centre de bien-être et les thermes de Charmey. A voir également le village et le château Gru ... LIRE LA SUITE
Le Camping Le Bivouac est situé à Châtel-St. Denis dans le canton de Fribourg (Fribourg). Il est situé près du domaine skiable Les Paccots. Une très grande partie du site est occupée par les places permanentes, 135 unités. Au camping Le Bivouac, il n'y a que 30 places pour le touriste. L'environnement et le campin ... LIRE LA SUITE
Camping Schiffenensee est un beau camping quatre étoiles situé sur le Schiffenensee où de nombreuses possibilités de sport et de jeux sont. Il y a une piscine et une plage de sable directement sur le lac. Par exemple, les bateaux et les canoës peuvent être loués, le golf, le mini golf et le tennis. Il y a plusieurs ... LIRE LA SUITE

 

Camping dans d'autres régions Suisse

Produits de Campingnavigator

Guides de camping

Plus de 223 guides de camping.

Complètement gratuit!

Guides thématiques

Optez-vous pour le vélo ou la marche?

Magazine Ontdek

Magazine Ontdek. Sur papier et en ligne!

Bulletin

Envie de recevoir de très bons conseils de camping?

Best Deal Campingcard

La Best Deal dans des centaines de campings en Europe

Produits de Campingnavigator