Estremadura

Spagna

Campeggi in Estremadura

Kamperen op campings in de regio Lissabon of de Estremadura

Kamperen in de regio Lissabon, ook wel de Estremadura genoemd, is een aanrader. Er zijn in dit gebied diverse campings te vinden. En ook bij de Portugese bevolking is deze streek in trek als vakantiebestemming.

De kust van regio Lissabon of de Estremadura is bekend om haar mooie zandstranden, rotspartijen en sterke golfslag. Het is een uniek gebied om te surfen en bodysurfen. Vanwege deze uitstekende omstandigheden worden hier regelmatig internationale wedstrijden georganiseerd.
...

Kamperen op campings in de regio Lissabon of de Estremadura

Kamperen in de regio Lissabon, ook wel de Estremadura genoemd, is een aanrader. Er zijn in dit gebied diverse campings te vinden. En ook bij de Portugese bevolking is deze streek in trek als vakantiebestemming.

De kust van regio Lissabon of de Estremadura is bekend om haar mooie zandstranden, rotspartijen en sterke golfslag. Het is een uniek gebied om te surfen en bodysurfen. Vanwege deze uitstekende omstandigheden worden hier regelmatig internationale wedstrijden georganiseerd.

Geniet verder van de beroemde Fadomuziek en van de gevarieerde cultuur die regio Lissabon rijk is. Grieken, Romeinen en Moren hebben allemaal hun sporen achtergelaten.

Bezoek de stad Lissabon of het schiereiland Setubal vanaf uw camping

Breng een ontspannen bezoek aan Lissabon en kampeer op een camping midden in de stad Lissabon in het park Monsanto. Vanaf de camping kunt u met de bus naar de mooiste plekjes worden gebracht. Lissabon heeft een uitstekend netwerk van openbaar vervoer, met bussen, trams en metro. Om een goede indruk van Lissabon te krijgen heeft u minimaal enkele dagen nodig. Lissabon is een boeiende stad met veel cultuurinvloeden en bezienswaardigheden.

U kunt ook kamperen op een camping op het schiereiland Setubal ten zuiden van Lissabon. Hier zijn diverse campings die vooral in het weekeinde door veel Portugezen worden bezocht. De kust van Setubal wordt ook Costa Azul genoemd, naar de kleur van het blauwe water. Sesimbra heeft een beschutte baai, een 17e eeuws fort, een kasteel en een visafslag. In het nabij gelegen Nationale Park kunt u uitstekend wandelen.

Het maken van een dagtrip of een dagje strand vanaf uw camping in regio Lissabon

In de regio Lissabon komen we nog enkele witgekalkte windmolentjes tegen. Een aanrader is een dagtrip vanaf uw camping langs de Taag richting de Atlantische oceaan. U komt uit bij Cabo Cascais, waar de branding een groot gat geslagen heeft in de 20 m. hoge kalkrotsen. Iets noordelijker aan de kust ligt Cabo da Roca, het meest westelijke puntje van het Europese vaste land met een uit zee oprijzende kaap van 145 m hoog.

Vlak achter de kustlijn ligt Sintra, een schitterend bebost berggebied met paleizen en ruines, wat ook een goede bestemming voor een dagtrip is. En wat is er heerlijker dan een dag doorbrengen op het strand? In de omgeving van uw camping zijn ook beschutte strandjes te vinden waar kinderen veilig kunnen genieten van het strand en de zee.

Zeevissen is een zeer geliefde sport. De plaatselijke vissers trekken hun bootjes bij thuiskomst veilig op het strand. Een mooi gezicht bij zonsondergang. En na afloop van een ontspannen dag op het strand, hoe toepasselijk; een diner in een van de heerlijke visrestaurants. Portugezen eten veel vis en schelpdieren, zoals venusschelpen en er is een groot aanbod aan restaurantjes.

Wat te weten over kamperen en de campings in regio Lissabon, de Estremadura

Campings in de regio Lissabon zijn er in veel variëteiten. De kwaliteit van de Noord Europees gerichte campings is veelal uitstekend, de prijsstelling is goed en er worden veel voorzieningen geboden. De voertal, het Portugees, wordt niet door veel Nederlanders beheerst, maar met Engels kunt u veelal goed terecht.

Cerca

Filtri popolari
Paesi popolari
Regioni popolari
Ambiente di campeggio
Alloggio
Best Deal campeggio
Tipo di campeggio
Servizi
Ricreazione
Nuoto

5 campeggi consigliati in Estremadura

Camping Ericeira è un campeggio di medie dimensioni sull'Oceano Atlantico, a nord del villaggio di pescatori di Ericeira. Al vialetto è un autentico mulino a vento completamente restaurato, che in alta stagione funge da punto d'incontro per il team di animazione. Il campeggio ha una bellissima piscina aperta da metà gi ... PER SAPERNE DI PIÙ
Orbitur Guincho a Cascais-Guincho è un campeggio ben tenuto in una zona di dune con alberi di pino, a 800 m dalla spiaggia di sabbia. La posizione del campeggio, dove il fiume Tago sfocia nell'Oceano Atlantico, conferisce un fascino in più a questo campeggio. La costa del Portogallo occidentale è molto spettacolare qu ... PER SAPERNE DI PIÙ
Lisboa Camping & Bungalows è un grande campeggio nella città di Lisbona. Il campeggio si trova in un grande parco (Monsanto) che è circondato da tutte le parti dalle autostrade. Situato in posizione centrale e ideale per visitare Lisbona, ma sempre il rumore del traffico in background. Il campeggio ha molto da offrire ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio Orbitur Costa de Caparica si trova tra le dune, a circa 30 minuti in auto a sud di Lisbona. È ombreggiato, ha dei luoghi delimitati ed è particolarmente facile da raggiungere. Il campeggio dispone di un servizio di autolavaggio e camper. Bei nuovi bungalow possono essere affittati al campeggio. Il bagno è ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Forte Do Cavalo si trova sulla collina di Forte do Cavalo nel comune di Sesimbra. Dal porto una stretta strada ripida sale al campeggio (è facile da fare). Il bagno è buono, la vista è bellissima. Sesimbra, una vivace città portuale con molti turisti è ai tuoi piedi. C'è una bella spiaggia sabbiosa e anche l ... PER SAPERNE DI PIÙ

 

Campeggi in altre regioni Portogallo

Prodotti Campingnavigator

Guide di campeggio

Più di 223 guide di campeggio.

Completamente gratuito!

Guide tematiche

Preferisci andare in bicicletta o camminare?

Ontdek Magazine

Rivista Ontdek. Su carta e online!

Newsletter

Vuoi ricevere ottimi consigli per il campeggio?

Best Deal Campingcard

La Best Deal in centinaia di campeggi in Europa

Prodotti Campingnavigator